Geweldig & Gênant 94

27/04/2018

Vandaag was een dag vol ongeplande zaken die eigenlijk best wel nog goed uitdraaiden. Mijn auto is stuk, waardoor we maar één auto hebben. Op zich geen probleem, ware het niet dat het lief moest werken tot 22u, de dochter opgehaald moest worden van de crèche en ik met mijn mama naar het ziekenhuis moest. Ik bedacht een plan en dat plan werkte wonderwel. Het lief werd afgezet aan zijn werk door Emma en mij. Daarna bracht ik Emma naar de crèche en mijn mama naar het ziekenhuis. Ik bleef daar wachten en had zo (geheel onverwachts) enkele uren voor mezelf. Weliswaar in een lege wachtzaal, maar dan nog: er was rust. De heilige graal eens je moeder bent. Ik dropte mijn mama thuis af, ging de dochter halen. We haastten ons naar het lief zijn werk, waar we de auto afzetten en gingen met de bus naar huis. Dat kind van ons was in de zevende hemel met haar busritje en ik kon niets anders dan meegenieten.

Geweldig

 • Dagen die rampzalig lijken te worden en helemaal anders uitdraaien.
 • Er is een dakstructuur aan ons huis! Enfin, op ons huis, maar ge snapt het wel.
 • Vier dagen met ons gezin in ‘t vooruitzicht.
 • Onze plantjes die groeien en Emma die elke ochtend gaat kijken naar “de baby’s” (lees: zaailingen).
 • We eten nog altijd de vruchten van de paashaas.

Gênant

 • Het lief die zijn hand uitsteekt omdat hij wil dat ik hem iets aangeef. De boodschap niet doorhebben en hem enthousiast een high five geven. Uitgelachen worden.
  Het was ‘s ochtends voor tien uur. Dan slaapt mijn hoofd nog. 
 • Snel langs het lief zijn werk passeren met de dochter om sleutels af te geven. Terug vertrekken. De dochter een kus geven in plaats van het lief. Verwarde blikken krijgen van het lief en de dochter.
  Hij kent mij al, zij moet duidelijk nog wennen aan mijn innerlijke kalle.
 • Weten dat je roept naar tv en dat proberen te vermijden. Kijken naar Temptation Island. Tim zien. Roepen. Vloeken. Sissen. Snauwen. Verwijten. Alle verwensingen opsommen die je kent. Aangemaand worden tot rust door het lief.
  Het was Tim “ik hoop dat Deborah naar mijn bruiloft komt”, de meest puberale dertiger die ik ook zag.
 • Munt-zaailingen hebben en die niet zoveel aandacht geven, want munt groeit als onkruid. Erop gewezen worden (door het lief) dat dat basilicum is. Nog meer dan 10 basilicum zaailingen hebben. Geen munt meer hebben. Munt moeten zaaien.
  Dat moestuinieren is nogal een chaos hier. Wekelijks verrassen die planten ons. Wel spannend zo. Plantenroulette, zegt. 
 • Blaasbloemen blazen met de dochter. Enthousiast tonen hoe dat moet. Al die losse blaasdingen, die witte, in het gezicht van de dochter blazen met alle gevolgen van dien.
  Ik heb erna zeker tien keer moeten beloven dat ik de bloem “NIET INNE MOND” zou blazen. Oeps. 

 

Previous Post Next Post

1 Comment

 • gerhildemaakt

  Plantenroulette. 🙂

  28/04/2018 at 18:59 Reply
 • Leave a Reply