Ondertussen kunnen we hier spreken van vooruitgang

27/04/2018

Nu we terug vertrokken zijn met de bouw gaat het vlot. Ongelooflijk vind ik dat. Er is momenteel één man bezig met de ruwbouw en dat gaat ontzettend snel vooruit. Immens veel respect voor zo’n stielman. De dakwerker werd ondertussen ook gevonden en gecontacteerd en eens het lief en ik uitgevochten hebben wat we willen op de voorgevel kunnen we finaal de ramen gaan bestellen. Volgende week wordt plezant, want ik mag mij bezighouden met een keukenplan. Een keukenplan in de ruwbouwfase? Jawel: een keukenplan.

De fundamenten liggen er en daar horen ook afvoerleidingen bij. Toen we er één zagen in het midden van de keuken hadden we meteen door dat er iets niet klopte. Het zit zo: duusd jaar geleden (of zo voelt het toch) had de architect een keukeneiland op ons plan getekend. Ik had duidelijk gemaakt dat ik dat niet wilde, maar dat was niet erg, zei hij, dat konden we nog veranderen. En nu zitten we met een afvoer in ‘t midden van de keuken die er niet moet zitten. Dat zal zonder veel drama rechtgezet worden, maar om verdere verwarring te voorkomen moet ik dus een keuken plannen.

Na wat Googelen en uren op Pinterest begon ik honderd keer van gedacht te veranderen, want het aanbod is immens. Er zijn veel mensen op de wereld met enorm schone keukens. Meestal is hun budget ook enorm veel schoner dan dat van ons, of zijn hun situaties anders. Menig keren zuchtte het lief en wees die mij op dingen zoals bijvoorbeeld het feit dat het hier geen Californië is met 9 maanden zomer aan één stuk. Die realiteit toch hé, zo vaak een spelbreker. Het lief heeft natuurlijk een punt, dus we gaan het eens old skool proberen. Ik ben een moodboard aan het samen stellen om een lijn te krijgen in mijn ideeën. Offline, met knippen en plakken, dus bestelde ik enkele catalogussen. Buiten diegene van de blauw/gele keten vroeg ik ook een keukencatalogus online aan. Nu is het spannend afwachten tot de postbode alle inspiratie in de brievenbus dropt, zodat ik ook effectief aan de slag kan gaan.

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Evi

    Spannend! Onze keuken is hier na heel veel discussie ook bijna gekozen 🙂

    01/05/2018 at 12:21 Reply
  • Leave a Reply