Soms probeer ik een foto te nemen van mijzelf – Projectblogboek tip 25

31/01/2015

25

Toen ik deze opdracht zag dacht ik dat het makkelijk ging zijn. Elke dag een foto nemen en opgelost. Wat ik toen niet besefte is dat er aan mij geen selfiequeen verloren is gegaan. De vier foto’s hieronder zijn het resultaat van zowat duusd pogingen en nog is ‘t niet deftig. Tot deze opdracht wist ik niet dat ik mezelf kon uitlachen terwijl ik mezelf aan het fotograferen ben. Ge ziet, een mens leert nog wat bij. Waarom geen eten? Dat heb ik al gedaan. Waarom niet wat ik lees? Hoeveel boeken denkt ge dat ik lees per week, misschien? Om maar te zwijgen van het feit dat ik hopeloos achter loop op elke leeschallenge waar ik aan deelneem. Eigenlijk, feitelijk, dacht ik dat ik het lief hierin ging meesleuren en hem foto’s laten nemen van mij, maar het was druk op zijn werk en tegen dat hij thuiskwam zat ik meestal in mijn pyjama, dus zijn de slechte foto’s de schuld van het lief. Hij moet het nu goedmaken met chocolade of een lekkere ovenschotel. Zo werkt dat hier.

Wat de outfits betreft: ik ben zot van sjaals. Ge zult mij niet vaak zien zonder een sjaal, ik heb er ook wel een stuk of honderdmiljoenmiljard in mijn collectie. Mijn kleren moeten makkelijk zitten en schoon zijn, of toch schoon genoeg voor wat die dag op het programma staat. Sinds ik niet meer bij ons mama woon let ik er ook op dat er weinig strijkwerk aan mijn kleren is. Plooirokjes? Kleedjes met veel tierlantijntjes? Hahaha, laat ook maar. Qua merken combineer ik vanalles. Hierboven ziet ge Hema, H&M (conscious), tweedehands, Mezura, ShoeDiscount, Desigual, Pimkie, VeroModa, een kleine zelfstandige in Shoreditch, Tiffany & Co (bril), Canon (de kodak) en Samsung Note3 (de gsm). Als het mij maar aanstaat. Die laatste regel gaat op voor het meeste in mijn leven. Er werd geen ‘extra’ moeite gedaan qua kleding voor deze post en daar ben ik wel fier op. Dit is ik, zoals ik ben en zo kunt ge mij ook tegen komen in den Aldi of Albert Heijn.

Er zijn trouwens maar vier outfits omdat de week nog niet voorbij is. Terwijl ik dit typ is het vrijdag, maar het moet nu al, want ik doe mee met #boostyourpositivity en dan kan ik er tip 27 tegensmijten. Planning, schmanning. Hoe dat exact de schuld van het lief is moet ik nog bedenken, maar ik vind wel iets. Zot veel goesting in chocolade.


 

#projectblogboek is hier ondertussen al een schoon gevulde categorie geworden, hier vind je alles erover terug.

Previous Post Next Post

2 Comments

 • meisje

  Leuke kledingstijl, die sjaals maken het helemaal af!
  Laat de chocolade smaken 😉

  01/02/2015 at 15:55 Reply
 • Le petit requin

  Die mantel ziet er inderdaad heel mooi uit!
  Verder: zowel het kopen van makkelijk te strijken kleding als het niet kunnen nemen van goede selfies is heel herkenbaar. Twee weken geleden deed ik een Fair wear Friday-post en ja, dan kunt ge niet veel anders dan uzelf op foto zwieren natuurlijk. Ik heb een paar pogingen voor de spiegel gedaan, een paar pogingen zonder spiegel (who was I kidding, dan staat de helft van mijn outfit er niet eens op en heb ik er nog eens een keidubbele dikke kin bovenop ook). Uiteindelijk ben ik buiten in de sneeuw gaan staan met de camera op zelfontspanner. Zo leidde het schone landschap achter mij tenminste wat de aandacht af van mijn “ik kan niet poseren voor een camera”-houding 🙂

  03/02/2015 at 11:32 Reply
 • Leave a Reply