Gratis foto apps, ik kan er u wel wat aanraden – Projectblogboek Tip 26

01/02/2015

Projectblogboek blogboek tip big city life

De tijd van enkel een filter ligt al lang achter ons. We nemen foto’s, gooien er een laagje over, zetten er een filter op en zwieren alles op Instagram. Ondertussen zijn er kaders, stempels, teksten en al wat ge maar wilt. Zelf ben ik ervan overtuigd dat er voor alles een app is, ge moet alleen de goede vinden. Hieronder som ik de ‘goede’ op, volgens mij toch. Ik heb ook apps genomen die niet overal aangeraden worden, met dat soort apps kan Google u helpen. Ze zijn ook gebruiksvriendelijk, geen halve Photoshop, want eerlijk is eerlijk: meestal kan de saturatiegraad van een foto op onze gsm ons gestolen worden, als ‘t resultaat maar schoon is. Deze week dacht ik: “nog eens zoeken achter goede foto apps”. Van enkele van die nieuwe ben ik dolenthousiast en er zijn ook enkele oude die ik met blijvend plezier gebruik, vandaar dat ik u dat wil vertellen. Hashtag enthousiasme.

gratis foto app pixlrPixlr Express (autodesk) – Apple Android
De vernieuwde Pixlr-O-Matic, maar met veel meer opties dan de oude versie. Deze app heeft zowat alles in één. Dit is de meest variërende app wanneer het op fotobewerking aankomt. Croppen? Filter? Overlay? Stempel? Tekst? Blur? U vraagt en deze app geeft. Ook qua collages maken zijn er veel goede mogelijkheden. Ge kunt ook zelf tekenen op uw foto’s, ongeacht welk toestel ge hebt en ‘t is echt gratis. Niets betalende opties.

 

Cupclice Gratis app FreeCupclice Apple Android
Cupclice heeft enkel filters, maar echt niet veel. Je kan ook enkele fotowaarden aanpassen en je foto bijsnijden. Waar deze er voor mij met kop en schouders bovenuit steekt is hun aanbod aan kaders en stickers. Kent ge die foto’s met teksten op in zot veel lettertypes? Zo doen ze dat dus. Een paar keer drukken op uw telefoon en ge zijt zelf even cool als alle hipsterkinders.

 

gratis foto app androidPhoto Wonder – AppleAndroid
Photo Wonder lijkt zeer gewoontjes. Enkele kaders (magazine covers, lachen!) en een paar filters. Dan duw je op ‘Beautify’ en valt uw mond open. Het is wat zoeken in het begin, maar eens ge ermee weg zijt is het wel plezant. De One-Click functie zorgt voor automatische flattering, ge kiest zelf de sterkte. En ja, we zijn zoals we zijn, maar van een puistje weg werken is nog niemand spontaan ontvlamd.

 

line camera foto app gratis

Line Camera – Apple Android
Nog zo één met ‘beauty’ opties, al gebruik ik ze niet bij deze app. Deze app is geniaal wanneer het aankomt op stempels en kaders. Er is echt wel veel keuze en een goede selectie voor de gratis gebruikers. Datumstempel? Simpel, kies één van de 28 templates. Tijdstempel op uw foto? No problemo! Er is ook een betalend aanbod, maar ge komt echt al ver met hun gratis opties.

 

labelbox gratis foto appLabelbox – Apple Android
Deze app doet wat hij zegt: uw foto voorzien van een label. Dat is ook het enige wat deze app doet. Of dat de moeite waard is om speciaal daarvoor een app te downloaden? Ik vind van wel, want ge kunt kiezen uit een van elf gratis labels in verschillende soorten en stijlen, zodat er wel altijd ééntje past bij wat ge op dat moment nodig hebt. Het enige nadeel is dat ge uw label niet meer kunt verplaatsen eens het erop staat.

 

Zelf werk ik op Android, geen idee dus welke (betere) apps er bestaan voor Apple, wel zijn alle opgesomde apps hierboven ook beschikbaar in iTunes. Downloaden kan door op de roze link te klikken, maar dat hadt ge wel al door. Kent ge er nog die hier niet tussen staan? Laat maar weten! Zoekt ge een photoapp voor iets specifiek? Vraag maar raak.


 Deze tips hebt u te danken aan #projectblogboek. Meer tips kan je vinden in dat fameus geniale ondertussen welbekende boek.

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Evelien

  Mijn absolute favoriet is Afterlight. Wel betalend, maar zoooo goed!

  01/02/2015 at 12:57 Reply
 • Lien

  Merci zeg!
  Ik heb er dadelijk enkele gedownload.
  Gebruik niet vaak foto-bewerking-apps maar als ik dan eentje wil gebruiken weet ik meestal niet waar te zoeken.

  01/02/2015 at 13:54 Reply
 • meisje

  Handig overzicht!

  01/02/2015 at 15:52 Reply
 • Jeroen

  Om verschillende foto’s in kadertjes te steken gebruik ik Diptic & Picframe. Voor de rest enkel de standaard instagr.am filters.

  03/02/2015 at 14:34 Reply
 • Nina

  Ai nee, nu moet ik dat ook weer allemaal hebben natuurlijk 🙂

  04/02/2015 at 19:21 Reply
 • Leave a Reply