Zabou

Streetart uit Londen, omdat het niet altijd een museum moet zijn. – Projectblogboek Tip 35

05/04/2015

35 bewerkt

Mijn lievelingskunstwerk is niet een werk en een artiest. Het is een stroming: streetart. Voor alle duidelijkheid: ik heb het hier niet over de 12-jarige die zijn ‘tag‘ links en rechts rondkliederd, ik heb het over kunstwerken die je verstopt vindt in de stad. Het soort die u recht in uw gezicht aanstaart of waar ge echt op moet letten, omdat ge het anders alweer gemist hebt. Dat hoeven niet allemaal schilderijtjes te zijn, dat kunnen gerust enkele rake woorden zijn. Of een verkeersbord. Het lief is van ‘t zelfde gedacht als ik en dat zorgt ervoor dat we op reis vaak in de straten tjolen terwijl we zoeken. Dan wijst er een van ons en kijkt de ander enthousiast mee. Of wijzen we tegelijkertijd en kijken we een beetje verliefd naar elkaar. In Londen was dat ook zo, tijdens onze eerste citytrip. De foto’s hieronder werden daar getrokken.

Zabou

Zabou

Vanessa Longchamp

Vanesa Longchamp

Otto Schade

Otto Schade

 

Stika

Stika

Irony & Airborn Mark

Irony & Airborn Mark

Clet Abraham

Clet Abraham

Mau Mau

Mau Mau

Art Srx

Art Srx

SYD Street ART

SYD Street ART

Roa

ROA

 

 

 

 

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Silke

  Wij doen dat ook steevast als we op stap zijn! ROA is één van mijn persoonlijke favorieten, daarom dat ik blij ben dat we in het Gentse wonen, je spot ze overal 🙂

  05/04/2015 at 16:56 Reply
 • Claire

  Wij hebben ook veel dergelijke foto’s uit Londen, zalig he. Maar Gent moet soms niet onderdoen, ik heb hier een mooie Roa met konijnen om de hoek en veel werk van Bué The Warrior! In fact dacht ik nog eergisteren ‘daar moet ik eens over bloggen’ 🙂

  06/04/2015 at 10:45 Reply
 • Daphne

  Bij ons in Roeselare was er vorige zomer een street art festival waar je kon intekenen om je gevel te laten bewerken. Gratis ende voor niks dan nog. Dan moet je hier geen 2 keer zeggen.. Zo hebben wij onze eigenste Bue the warrior garagepoort! Je weet nooit dat het street art festival ne keer in uw buurt is hé 😉

  06/04/2015 at 13:31 Reply
 • AppelFien

  In deze context: heb je de film ‘Exit trough the gift shop’ ooit gezien? Hilarisch! Een aanrader. 😀

  06/04/2015 at 19:23 Reply
  • rominatje

   Yep. Ik vond hem geweldig!

   06/04/2015 at 19:24 Reply
 • Ellen

  Ik kan me voorstellen dat je in Londen niet meer aan iets anders toekomt. Daar is inderdaad zoveel te zien…

  06/04/2015 at 19:55 Reply
 • Le petit requin

  ‘t Is nu niet per se mijn lievelingskunst, maar ik kan er ook wel heel erg van genieten, van street art. Ook altijd leuk om plots een nieuwtje te ontdekken in een straat waar je regelmatig komt!

  09/04/2015 at 11:01 Reply
 • Leave a Reply