Over staycations en andere hippe dinges. Projectblogboek Tip 42

04/06/2015

42

“… Alvorens ergens anders aan te beginnen?” is nu wel zeer extreem. Ge moogt gij gerust uw werkdag afmaken, naar huis gaan, de hongerigen voederen, enzovoorts, enzoverder. Maar toch raad ik u aan de drie onderstaande te doen. Tenzij ge eigenzinnig zijt, dan doet ge wat gij wilt en dat is net goed. En toch: deze drie vind ik behoorlijk cool.

 1. Gaatjes in je oren steken voor oorbellen. Laten steken, is waarschijnlijk correcter. De mijne heb ik al sinds mijn peutertijd, dus ik sta daar niet bij stil dat er mensen zijn die dat niet hebben, maar nog altijd vind ik het leuk om oorbellen aan te doen. Naar de winkel gaan en het perfecte paar oorbellen op de kop tikken, nog zo’n zaligheid en een die je wel honderd keer begaat, zonder een gigantisch schuldgevoel, want tegenwoordig hoeft dat geen 3 000 frank meer te kosten om schoon te zijn.
 2. Een boek van Roald Dahl lezen. Nog zoiets waar ik mee opgegroeid ben en waarvan ik vergeet dat sommige mensen dat niet (her)kennen. Hij toonde mij hoe boeken je meenemen naar een wereld die jij alleen kent. Een waar kleine meisjes dingen kunnen bewegen met hun wil (of ik dat nu soms nog probeer? Neen hoor.) en waar reuzen groot zijn en enorm vriendelijk. Hij gaf me de liefde voor boeken die er vandaag nog steeds is en wat ben ik daar gelukkig om. Uzelf verliezen in een boek, soms is er niets beter.
 3. De toerist uithangen in eigen land. Door mijn vroegere jobs kwam ik overal in ‘t land en meestal dan nog eens pal in ‘t centrum ook. Verbazend over wat er allemaal te zien valt in je eigen achtertuin. Een mens vergeet dat veel te rap, zoiets. Ondertussen hebben de hipsters daar al een paar jaar een woord voor zelfs: een staycation. Ge blijft in eigen land, maar gaat toch weg. Hebdem? Goed. Dan kunt ge eens met uw ogen rollen of dat woord mentaal opslaan voor een volgende hashtagsessie. Welke steden ik u kan aanraden? Gent, Brugge, Hasselt, Brussel, Ieper, Leuven, … Keuze genoeg, doe maar een keer zot. België is groter dan ge zoudt peinzen.

Ge ziet, niets al te spectaculair. Eigenlijk redelijk gewoontjes. Natuurlijk kon ik hier ook schrijven over een impulsieve roadtrip, maar hoe realistisch is dat soms allemaal? En ruiken aan zonnebloemen in Toscane is ook behoorlijk hemels, maar dat moet ge financieel kunnen. Dit zijn dingen die mij weinig tot geen geld kosten en mijn leven echt plezanter maken. Het zijn ook dingen die ik iedereen zou aanraden, zonder aarzelen. Vertel mij eens wat jullie favoriete stad in België is om te toeristen? Kwestie dat ik weet wat te doen in Augustus.

Lo-Reninge Dorp

Previous Post Next Post

11 Comments

 • tinyblogt

  Been there, done that, got the t-shirt!
  Wij zijn twee weken geleden voor de grap eens naar Doornik gegaan. Ik dacht altijd dat daar geen bal te doen was, maar dat viel reuze mee zeg! Heerlijk Italiaans gegeten ook. Leuk stadje, het verkennen waard.

  04/06/2015 at 10:31 Reply
 • Caro

  Van horen zeggen, want ik ben er zelf nog niet geweest: Mons, ofte Bergen. Heden ten dage culturele hoofdstad van Europa. Ik wil er deze zomer ook eens naartoe.

  04/06/2015 at 13:15 Reply
 • K.To

  1. check
  2. check
  3. wordt hier regelmatig gedaan 🙂 denk eens aan… Lier? Mechelen? Op een scooterke door het Pajottenland of Haspengouw? Of breidt uit naar “niet te ver weg” en spring eens de grens over naar Veere (ge weet wel, van het meer), Rijsel,…

  04/06/2015 at 13:22 Reply
 • Chez Julie

  Luik is ook een fijne optie. Niet te ver weg, nog steeds in eigen land, en toch anders dan pakweg Antwerpen of Gent. Ik moest er onlangs een brief gaan posten (dat lees je hier: http://chezmademoisellejulie.blogspot.be/2015/04/a-la-liegeoise.html), en heb mij daar totaal onverwacht heel hard mee geamuseerd 🙂

  04/06/2015 at 13:55 Reply
 • Liese

  Ik zou zeggen: Ieper maar dat staat er al 😎

  04/06/2015 at 14:07 Reply
 • Le petit requin

  1: ik heb de mijne sinds mijn elfde en ook al gaat het soms wat in periodes van vaak tot bijna nooit oorbellen dragen, ik ben heel content dat ik die gaatjes heb
  2: aah Matilda! Eigenlijk zou ik die zijn kinderboeken eens allemaal willen lezen, want als kind heb ik er maar een aantal gelezen (Matilda, GVR enzo, maar vb. Sjakie en de chocoladefabriek ken ik enkel als de film)
  3: in Zwitserland doe ik dit vaak; in België minder, maar wel af en toe.

  04/06/2015 at 17:07 Reply
 • mynameisblonde

  Oorbellen zijn de max. Ik voel mij naak als ik er geen aan heb. En ik ben hier echt al terug voor naar huis gereden. (help, want bijna geen kat die dat ziet, maar goed)

  Roald Dahl is de max. Hij heeft ook een paar goeie boeken voor volwassenen. En zijn boek met Alle Verhalen zou je zeker ook in huis moeten hebben. Geweldige kortverhalen, gewoon voor tussendoor, een boostje Roald Dahl na een slechte dag ofzo.

  Ik ben fan van Leuven, mijn hometown. Uiteraard.
  Verder vind ik Mechelen ook een hele toffe stad. Veel kleine straatjes en steegjes, en aan de vismarkt enzo heel gezellig.

  Brussel heeft hele toffe plekken, de Zuidmarkt op zondagvoormiddag is geweldig. En dan moet je van die Turkse of Marrokaanse pannekoeken met feta en olijven enzo gaan eten in een tentje op de markt. En een beetje verder moet je dan een cava drinken enzo. Ook leuk om met vrienden naartoe te gaan, samen boodschappen te doen en dan gezellig met die ingrediënten te barbecuen in de tuin. Als je toch daar blijft moet je zeker naar de Zavel en de Vossenmarkt gaan en naar de Rue Haute en de Rue Blaes. Antiquairs en toffe winkels. Volks meets chic. En supertoffe ouderwetse cafés.

  Ook Antwerpen vind ik de max. De Hoogstraat en allerlei in de buurt van de Grote Markt op zondag. En rond het MAS en aan het water is het ook plezant.

  Ik kan zo nog wel even doorgaan, maar ik moet zelf ook nog iets hebben om over te bloggen 😉

  04/06/2015 at 17:21 Reply
 • Ellen

  Goede tips hier. Hoe stom het ook klinkt, wij doen deze zomer waarschijnlijk een staycation. Omdat we er niet toe komen om iets anders te plannen… Ha!

  05/06/2015 at 20:16 Reply
 • Evi

  Check, check en check! Op reis gaan in eigen land, dat doen wij graag. En gaat ontbijten. Ook heel hipster! Je bent wel Antwerpen vergeten in je stedenlijstje… 😉

  09/06/2015 at 16:28 Reply
 • Inge

  De GVR! Mijn eerste boek. Ligt klaar voor Axl 🙂

  10/06/2015 at 10:52 Reply
 • Leave a Reply