Oude liefde roest niet. – Projectblogboek Tip 45

05/07/2015

45

Van de kleuterklas tot nu is er een verzameling in mijn leven die enkel is toegenomen: boeken. Mijn liefde voor boeken gaat verder dan alle voortvluchtige flirts die ik tussendoor had zoals scrapbooking, bakken, juwelen maken of nog van dat leuks. Voor het eerst in lange tijd worstel ik dit jaar met mijn liefde voor lezen. Het komt er gewoon niet van. Zelfs het kopen van boeken is fel verminderd, en iedereen die mij kent weet dat ik daar normaal gezien een enorm zwakke plek heb. Eerst was er een verhuis, dan was er die nieuwe job en de eerste 13 weken van mijn zwangerschap bracht ik elk vrij moment al slapend door, zo vaak en lang mogelijk. Zonde vind ik dat, want ik weet hoe hard ik kan genieten van een goed boek, dus is het tijd om daar verandering in te brengen. We vertrekken op reis binnenkort en om de oude liefde wat nieuw leven in te blazen heb ik drie boeken mee. Tijd om terug verliefd te worden en hopelijk helpen de drie onderstaande keuzes daarbij.

 • Things the grandchildren should know – Mark Oliver Everett
  Een boek dat je op heel veel lijstjes tegenkomt en waarvan menig mens mij al vertelde dat ik het toch zeker eens moest lezen. Ik heb wat meer info gelezen op Goodreads en ik weet nog altijd niet echt goed wat ik ervan moet verwachten of welke richting het zal uitgaan. Een boek gekocht op advies van mensen rondom mij en tinternet. Ik ben eens curieus.
 • Kom hier dat ik u kus – Griet Op de Beeck
  Het lief en ik gingen vorig jaar kijken naar ‘Wie zal ons redden?’ van Griet en Wannes (Capelle) en ik werd van mijn stoel geblazen. Op een gegeven moment werd er over een huisbrand verteld en dat was zo raak en overtuigend, zo verschrikkelijk correct dat ik de brand bij ons thuis zowat herbeleefde. Ik zweer het u, ik kon bijna de brandweer terug horen. Iemand die zo goed kon schrijven, daar wilde ik de boeken van hebben. Dat kon gewoon niet anders. Ver over tijd dus, dit boek en ik kan niet wachten om eraan te beginnen.
 • Killing cupid –  Louise Voss & Mark Edwards
  Toen ik dit boek vast nam en er meer over opzocht werd mijn nieuwsgierigheid gewekt. Voor dit genre, dat mij normaal helemaal niet ligt, is dat zo ongewoon dat ik niet anders kon dan het kopen. Geen idee of ik het goed zal vinden, want dit ligt buiten mijn comfortzone, dus we zullen zien.

Twee boeken die grote vraagtekens zijn en een waarvan ik nu al weet dat ik ervan zal houden. Spannend, zeg! Wanneer ik terug ben laat ik u weten wat ik ervan vond. Hebt gij nog leestips? Zo’n goed boek, ge weet wel, het soort dat nog een week aan u plakt en waarvan het u spijt dat het uit is. Smijt maar in de comments!

verzamelingj

Previous Post Next Post

4 Comments

 • tinyblogt

  Je zou dan beter meteen die andere van Griet Op De Beeck ook meenemen: “Vele hemels boven de zevende”, want ze lezen als een trein. Caitlin Moran’s “How to build a girl” al gelezen? Want da’s ook echt iets voor u, denk ik.

  05/07/2015 at 10:09 Reply
  • rominatje

   Juist! Dat hebben er mij nog al gezegd.

   05/07/2015 at 12:39 Reply
 • Heidi

  Tatiana De Rosnay: vooral bekend van “Haar naam was Sara”, maar ik vond “Die laatste zomer” prachtig. Echt, zo eentje dat onder uw vel blijft plakken.

  05/07/2015 at 23:14 Reply
 • Le petit requin

  Zoals Tiny ook al zegt: ook het eerste boek van Griet Op de Beeck is heel erg de moeite!

  Kwestie van “onder de indruk zijn en nog even blijven plakken” las ik recent o.a. Het zwart en het zilver van Paolo Giordano, The old man and the sea van Ernest Hemingway en Herinnering aan mijn droeve hoeren van Gabriel Garcia Marquez.
  Als iets luchtigere vakantielectuur vind ik The Rosie project van Graeme Simsion wel een aanrader.

  16/07/2015 at 12:17 Reply
 • Leave a Reply