Geweldig & Gênant 47

15/09/2015

Geweldig & GênantEerst en vooral: bedankt allemaal, voor de lieve mails en bezorgde berichten. Het bewijst weer maar eens hoe hard ik gelijk heb wanneer ik zeg dat mijn lezers de beste van de hele wereld zijn. Zo begripvol en eerlijk en oprecht, dat doet deugd. Ondertussen ben ik terug wat op adem gekomen en is er met momenten wat meer energie. Ik begin het magische punt te vinden tussen ‘ik-ben-in-orde-we-doen-alles-nu-meteen!’ en ‘is-een-kunstmatige-coma-echt-zo-overdreven?’. Soms slinger ik nog eens terug naar een van de extremen, maar er is een goede balans. Rust in mijn hoofd zorgt ook voor rust elders, zo blijkt. Het lief had me dat al eens verteld, maar ik ben het type dat liever ondervindt, zo’n moeilijke, kendet?

Geweldig

 • Het geboortekaartje is zo goed als afgewerkt.  Klaar voor de drukker. Ik ben in week 26, dus goede timing.
 • Mocht ge het gemist hebben: ik ben zwanger van een dochter. EEN DOCHTER.
 • Het lief heeft een velo gewonnen via Radio 2, ik vertel u daar later deze week meer over.
 • Wij kregen speelgoed van andere mama’s en dat maakt alles zo echt. Ondertussen hebben we zelfs al een rammelaar (niet de konijn-soort)!
 • Zondag ging ik op de koffie met enkele bloggers van Bloggerscafé en dat was echt plezant. Hashtag bloggerskoffie

Gênant

 • Wandelen in Antwerpen stad en er spoed achter zetten omdat het begint te regenen. Merken dat iedereen u voorbij steekt een een tandje bijsteken. Na een paar honderd meter opgeven omdat je buiten adem bent, zweet als een rund en werd ingehaald door iemand op krukken. Zwanger zijn is duidelijk topsport. Ik eis een medaille eens de dochter geboren is.
 • Een rondleiding krijgen op de materniteit en een operatiebed verwachten in het verloskwartier. Aankomen in een gigantische kamer met een bevallingseiland, douche, bad en sterrenhemel. Volledig uit uw lood geslaan zijn en enkel peinzen: ‘Moet ik dan mijn zwempak meenemen?’, ‘Ik heb geen zwempak waar ik in pas’, ‘Bestaan zwangerschapsbikini’s?’, ‘Ik kan toch niet bevallen in bikini?’ en zo achtergronddenken tot het gesprek quasi afgelopen is. Allemaal door het zien van een bad. Weet er iemand van jullie dat? Ik kan toch echt niet bevallen in bikini?
 • Niezen en bekkembodenspieren. What the actual fuck? Horror.
 • Geïnterviewd worden door Radio 2 en proberen voeling te krijgen met hun luisteraars. Me bedenken wat ze willen horen en zeggen: “Ja, met kerst ja, 25 december, het mooiste kerstcadeautje van ons hele leven” en dat zo overacted zeggen dat iedereen begint te lachen. Blijkbaar is melig zijn met een vleugje drama eerder belachelijk dan geloofwaardig bij mij. Chanceke Joy Anna, uw carrière is veilig. 
Previous Post Next Post

9 Comments

 • ariadnesdraad

  Heerlijk om lezen, haha I

  15/09/2015 at 23:22 Reply
 • Jozefien

  Ha, ervaringsdeskundige van een badbevalling hier! Ik mocht volledig klederloos, hoera! Een bikinislip, dat zit nogal in de weg, en feitelijk heb je ook niets aan een bovenstukje.
  Ik heb wel in zo’n Vijfprogramma van Britse bevallende vrouwen gezien dat er eentje was met een bikinitop en zo’n bikinirokje. Stylish, maar ja, die beviel dan ook op tv.

  Verder kan ik een badbevalling alleen maar aanraden. Het deed véél meer pijn dan mijn eerste bevalling met epidurale (duh), maar die verdoving was ook niet alles wegens zaken die ik niet vertel aan zwangere vrouwen. ‘t Was niet erg hoor, gewoon een beetje lastig. En de plus van een badbevalling is dat ze niet zo makkelijk bij je komen (geen knip, wat blijkbaar wel standaardprocedure is, zo merkte ik aan de reactie van *iedere* verpleegster die ik nadien gezien heb), en je hoeft niet te recupereren van de verdoving (eveneens standaard, zo de reacties).

  Maar bon, op’t moment zelf zul je wel zien wat je wilt. Zorg voor een goeie begeleiding: pak een vroedvrouw mee, of als dat niet gaat kun je op dramatische wijze eisen dat de aanwezige vroedvrouw meer doet dan om de drie uur eventje haar kop binnen te steken en te vragen of het nog gaat. Natuurlijk gaat het dan opeens niet meer.

  Soit, ‘t zal dus allemaal wel vanzelf gaan. Zonder bikini. Of met eentje, als je dat per se wilt.
  (Ik had dat op die rondleiding trouwens gewoon gevraagd, van die bikini. Ik vroeg me dat ook af :p)

  16/09/2015 at 00:05 Reply
 • K.To

  Op het moment zelf gaat het u niet kunnen schelen of ge een bikini aanhebt of niet 🙂 Ik wou eigenlijk ook een badbevalling bij m’n eerste, maar uiteindelijk is het een epidurale geworden (en dan kan je dus niet meer in bad bevallen) en dat was toch wel sneu. Ik zou zeggen: hou alle mogelijkheden open, zorg voor gerief voor alle scenario’s en beslis op het moment zelf gewoon waar je zin in hebt. Het is een rollercoaster dus voorspelbaar is het nooit.

  Oh en dat niezen: jup! Vooral goeie postnatale kiné doen zodat dat probleem ASAP weer verholpen is, die spieren zien serieus af.

  Oh en ga uzelf plz geen nieuwe bikini kopen voor het bevallen. Het onderste stuk zit alleen maar in de weg enneuh… samen met Frankie komt er nog wel het een en ander uit uw lijf dus dat water gaat niet kristalhelder blijven… en uw bikini dus ook niet 100% proper

  16/09/2015 at 10:08 Reply
 • AppelFien

  Alles komt goed Romina, mét of zonder bikini, je krijgt de mooiste baby van heel de wereld! En plan niet vooruit, het loopt toch allemaal anders dan verwacht (hier 2 bevallingen, alle2 helemààl anders dan verwacht/gepland). Je kunt hoogstens goed voorbereid zijn: neem én slaapkleed (of t-shirt of whatever je je comfy in voelt om te bevallen) én bikini mee, en dan zie je wel.

  16/09/2015 at 10:59 Reply
 • prinses op de kikkererwt

  Euh, jij weet wel dat je niet kan bevallen met een bikini aan. Toch? Je weet waar de baby er uit komt, toch? *bezorgde blik*

  16/09/2015 at 23:26 Reply
  • rominatje

   Ja. Maar ik bedoelde het topje. En de vroedvrouw was duidelijk: het bad is niet bedoeld om in te bevallen, enkel om de arbeidstijd te verlichten.

   16/09/2015 at 23:58 Reply
   • prinses op de kikkererwt

    Nou nou, zo’n strenge :). Tijdens de arbeid zit je ongegeneerd naakt hoor. En zorg maar dat je de baby meteen aan de borst kan nemen zonder dat er zo’n koud nattig topje tussen zit op dat moment :).

    17/09/2015 at 10:52 Reply
 • Inge

  Ik heb ook 3u in bad gedobberd. Bloot met een natte badhanddoek over mijn lijf (ideaal om de lichaamsdelen die boven water steken ook wat nat en warm te houden). Anderzijds, op die moment trekt ge u daar nog weinig van aan of het nu bloot, met polka-dot-bikini, een slip of een zelfs een duikerspak is…

  17/09/2015 at 10:57 Reply
 • Liese

  pffft misschien probeer je het wel allemaal een keer, binst dat je daar bent, zeker ook eens de sterrenhemel checken hé zeg! 😉

  18/09/2015 at 10:57 Reply
 • Leave a Reply