Review: Naïf Quality Baby Care via de Blabloom webshop

13/11/2015

In het begin van mijn zwangerschap dacht ik niet na over producten en waarmee ik mijn dochter zou wassen. Dat wijst zichzelf wel uit, dacht ik. Toen we de lijst gingen leggen kon ik ook verzorgingsproducten laten toevoegen. Op dat moment heb ik dat aanbod afgeslaan met de woorden “ik weet nog niet welke producten ik zal gaan gebruiken”. Het lief keek een keer schuin naar mij, maar daarvan zijn we al lang niet meer onder de indruk, dus hielden we voet bij stuk: die producten moesten wachten. Ondertussen waggel ik vrolijk (meestal toch) in week 34 van mijn zwangerschap richting de bevalling en staan die producten nog altijd niet op mijn lijst. Ze zullen er ook nooit opkomen. Hoe dat komt? Panorama zond een reportage uit over hormoonverstoorders en ik ben eigenlijk nog altijd een beetje in shock.

Er werd beslist dat we een poging gaan ondernemen om de dochter wat af te schermen zolang ze baby is, dus zocht ik verzorgingsproducten die wel oké zijn. Mijn zoektocht bracht me al gauw bij de webwinkel van Blabloom. Hun site is praktisch ingedeeld en staat boordevol relevante informatie. Vele producten worden getest door klanten, wat zorgt voor eerlijke en verstaanbare feedback, zonder dat het commercieel of sloganesk wordt. Al snel kwam ik terecht bij het merk Naïf. Ik sloeg aan het klikken, betaalde en diezelfde week nog werden de producten gratis aan mijn voordeur geleverd. Een review van deze producten kon niet uitblijven, dus hier gaan we.

Naïf Producten

Wat meteen opviel is dat alles netjes verpakt zit en dat het design clean is. Ik heb een zwak voor mooie flacons en tubes, dus de Instagrammer in mezelf was direct tevreden. Het tweede wat in het oog sprong was dat de tubes simpel en goed sluiten. Makkelijk genoeg om voor ons te openen met één hand, maar ook moeilijk genoeg om de minimensen onder ons te ontmoedigen.

blauwsubstantie-klein groensubstantie-klein

De Shampoo en Washgel hebben een doorzichtig gel-achtige substantie. Het is makkelijk doseerbaar omdat het niet te vloeibaar is en gelukkig ook niet te plakkerig, want daar heb ik een hekel aan. De geur is aangenaam en zacht. Niet overweldigend of overdreven geparfumeerd, maar subtiel en net goed. Ik kreeg een instant babygevoel, wat wil zeggen dat zowel ik als mijn zwangerschapshormonen deze producten goedkeuren.

olietest olietest2

De badolie is vloeibaar en dankzij het handige flesje is ook deze makkelijk doseerbaar. Ik liet een druppel op mijn hand vallen en smeerde die uit. Je kan zien dat het glanst waar de olie werd uitgewreven. Het vieze, vettige gevoel dat je vaak krijgt bij olieën heeft deze olie niet, wat ervoor zorgt dat het mijn favoriet is. Ook hier is de geur aangenaam en niet overdreven. De verzorgende crème (helaas, geen foto’s ervan) is zacht, subtiel en licht van textuur. Je wrijft hem makkelijk uit en binnen de kortste keren is hij in de huid gedrongen. Achteraf is er enkel een zacht gevoel dat overblijft. Ik kocht de vier producten hierboven in een setje en betaalde 44,95 euro.

diaper creme naif klein

Diaper Cream Naif 2bklein

Diaper Cream Naif 2klein

De luiercrème is een dikke en vaste crème die vettig genoeg is voor de babybilletjes. Je kan hem makkelijk uitsmeren wat zorgt voor een goede beschermlaag en toch slaagt dit product erin niet plakkerig te zijn. Na het smeren van deze crème is het wel nodig je handen te wassen, want dat zijn namelijk geen babybilletjes. Retailprijs voor deze creme is 12,95 euro.

Travelkit Naif klein

Tot slot kocht ik deze Travelkit uit praktische overwegingen. Thuis zal alles klaarstaan voor het moment dat de dochter en ik terug keren van het ziekenhuis. Omdat ik voorbereid ben op het ergste en geen zin heb om te sleuren met producten  heb ik deze kit gekocht. Er is trouwens ook altijd te weinig plaats in badkamers op locatie. De kit gaat in de valies voor het ziekenhuis en ik hoef me geen zorgen te maken mocht die valies een week blijven staan eens ik terug thuis ben. Als de producten niet op gebruikt zijn kunnen we ze gewoon in de logeertas steken zodat de oma zich ook kan uitleven met bad en baby. Enige minpunt hier vond ik het papieren tasje. Het is van gerecycleerd papier en ik begrijp ook waarom, maar dat zorgt er wel voor dat het niet duurzaam is. Bij mij kwam het tasje aan met gescheurde onderkant. Het wasdoekje van Imps & Elfs is dan weer een leuke verrassing. Misschien dat er daar iets geregeld kan worden? Een reistasje van Imps & Elfs? Het is maar een idee. De prijs  valt zeer goed mee: je kan deze kit al kopen voor 14,95 euro.

Naïf heeft me aangenaam verrast. Ze maken hun beloftes waar en leveren producten van excellente kwaliteit, zonder terug te vallen op ingrediënten die slecht zijn voor je kindje. Hier wordt het alvast een huismerk, dus als er vragen zijn: shoot! Ik kocht ook nog producten van Jackson Reece en Attitude. Mocht er interesse zijn wil ik die gerust ook reviewen. Laat het maar weten in de comments. Deze post is geen gesponsorde post, maar mocht het wel zo zijn, dan had er hier hetzelfde gestaan.

 • Meer over hormoonverstoorders vind je in de brochure van de Gezinsbond –  klik voor downloaden.
 • Het artikel dat bij de reportage van Panorama hoort kan je hier vinden.
 • Kim & Annelies van Blabloom hebben een winkel in Houthalen-Helchteren en online zitten ze hier.
 • Naïf heeft ook een eigen website voorzien van alle informatie en die staat hier online.

 

Previous Post Next Post

11 Comments

 • Niki

  Dankjewel voor je mooie Review! We zijn erg blij mee hier 😀 Groet, Niki van Naïf

  13/11/2015 at 13:15 Reply
 • Liesbeth

  Ah, ik heb attitude, wel content van, naif nog niet geprobeerd. En ook de jackson reese doekjes. Het zijn de beste in de eco soort (we hebben er hier al een hele resem geprobeerd). Geniet nog van je laatste weken!

  13/11/2015 at 21:17 Reply
 • Kelly

  Toffe review! Ik heb geen kinderen-in-wording en ik heb hem helemaal gelezen, dus dat bewijst genoeg, niet? Sofie van fiekefatjerietjes schreef er ook al eens een review over, voordien kende ik het nog niet. Als ik nog eens een geboortepakketje maak, steek ik er wellicht ook een Naïf product bij.

  19/11/2015 at 08:55 Reply
 • K.To

  Die staan hier ook op de verlanglijst, al heb ik ook nog wat spullen staan die ik eerder al kocht voor Lotte en die maar niet op lijken te geraken (aan zo’n peuterlijfje heb je minder kuiswerk).
  Ik heb die doekjes van Jackson Reese kunnen uittesten dankzij de leuke verloting op de Big Blogameetup en had er hier al een reviewke over geschreven, voor de geïnteresseerden.
  Wij gebruikten hier trouwens ook Cheeky Wipes en dat is ook een aanrader! Al leerden we wel om de grootste smurrie eerst zoveel mogelijk weg te vegen (met de pamper of een kleenex) alvorens we de doekjes boven haalden, of het wordt al snel een vieze boel in je tweede doos 🙂

  26/11/2015 at 20:31 Reply
  • rominatje

   Er zou nog een merk zijn die bio en bpa vrij is en goedkoper ook. Maar ik weet er het fijne nog niet van. Yapado (pr) ging me info bezorgen.

   26/11/2015 at 20:34 Reply
   • K.To

    Ik kocht een tijdje geleden in de BioPlanet douchegel en shampoo van “De Traay”: zonder parabenen, wasactieve stoffen of parfum, 100% natuurlijke grondstoffen, zonder alcohol, dierproefvrij en zelfs geschikt voor veganisten. De shampoo bevat biologische honing.

    26/11/2015 at 20:42 Reply
    • rominatje

     Quanta costa?

     26/11/2015 at 20:43 Reply
     • K.To

      euhm… *ff spieken op de Collect&Go* … de flacons die ik heb (tube douchecrème en flacon shampoo) staan niet op de website, maar de combi haar-en bodyshampoo staat 7.20€ voor 250ml (ofte 28.80€ per liter).

      26/11/2015 at 21:18
     • K.To

      Als ik het ni vergeet (zwangerschapsdementie, you know) spiek ik eens in het rek de volgende keer dat ik er ben 🙂 espessijallie for joe, he

      26/11/2015 at 21:19
     • rominatje

      ♡♡♡

      26/11/2015 at 21:28
 • Evi

  Interessante review! Sinds de geboorte van ons zoontje ben ik zelf ook op zoek naar verzorgingsproducten die ok zijn, dus jouw review & producttips kwamen absoluut van pas! Een review van de andere producten mag van mij gerust 😉

  08/12/2015 at 17:06 Reply
 • Leave a Reply