Mijn tips voor het kopen van kinderkledij via Facebookgroepen

29/11/2015

Wat mij het meest gevraagd werd na de vorige Fair Wear Post is meer uitleg over de Facebookgroepen en hoe dat werkt. Het is dan wel niet de blogpost met veel tekst, maar daarom niet minder praktisch. Ge moet verstaan: al wat ik doe is gehoorzamen. Uw vraag is mijn wens, dus hieronder vind je de nodige uitleg, hopelijk duidelijk en beknopt genoeg.

 

De basis:

 • Alle groepen zijn besloten, dus je moet lidmaatschap aanvragen
 • Voor elke merkengroep / genre kledij bestaat er een andere groep
 • Sommige mama’s hebben apart nog eens hun eigen verkoopsgroep
 • Elke groep werkt met regels die bovenaan in de groep staan met een vastegezet bericht
 • De afhandeling van de verkoop (hoe betalen, etc …) gebeurt altijd in privébericht

De drie grootste groepen waar ik lid van ben en wat er verkocht wordt:

 • Designers for kids
  • leden: 4300
  • voornaamste merken:  Miss Chips, Morley, Maan, Aymara, Simple Kids, ….
  • eigen ervaring: al gekocht en tevreden
 • Anders dan anders *NEW*
  • leden: 11000
  • voornaamste merken: Froy&Dind, 4FF, Lily Balou, Baba, Tapete, …
  • eigen ervaring: al gekocht en tevreden
 • Fred & Ginger
  • leden: 8500
  • voornaamste merken: Fred & Ginger, Hilde & Co, CKS, Nijntje, Kiekeboe
  • eigen ervaring: al gekocht en tevreden

Met deze basis kan je verder. Eens je lid bent van die drie groepen zal je merken dat er kleinere groepen zijn van een handjevol ouders of soms zelfs van één persoon. Wanneer ik goede ervaringen heb met iemand, dan word ik lid van hun persoonlijke Facebookgroep. Er zijn  steevast mensen zijn die kledij met labels verkopen, of kledij die enkel werd voor gewassen. Zo betaal je een peulschil voor een nieuw item. Weet wel dat je zelf verantwoordelijk bent voor wat je aankoopt en bij wie. Twijfel je over de kwaliteit van een item? Vraag een close-up foto of koop het niet. In de Facebookgroepen worden er vaak opmetingen gevraagd  van een stuk. Dat is normaal, aangezien de maten enorm verschillen van merk tot merk. Meet zelf een kledingstuk op van jouw kind (meet oksel tot oksel en schouderpunt tot beneden). Deins er niet voor terug om zelf info of details te vragen. Veel shopplezier en contacteer mij gerust voor meer info!

Previous Post Next Post

1 Comment

 • Sofinesse

  Ik ga uit elke groep weg, omdat ik maar niet kan uitvogelen hoe dat werkt met die mapjes. Te moeilijk voor mij, en als ik om hulp vraag gaan ze me uitlachen :). Wat is er toch mis met het prikbord :)?

  14/12/2015 at 15:08 Reply
 • Leave a Reply