De blogplanner en Emma

30/12/2015

Ik heb een blogplanner gekocht in de Hema en daarin staat dat de dochter morgen wordt geboren. Ja wij wisten dat inderdaad al, ja. Er staan drie weken aan blogposts in genoteerd. Netjes om de zoveel dagen, zodat dat hier blijft marcheren. Geweldig & Gênant moet à la minute, maar dat is ook het enige. De pagina om de geboorte van Emma zelf aan te kondigen stond al klaar sinds week 26 of iets dergelijks. Het geeft mij rust, dat soort dingen mooi inplannen.

Binnen zo’n dertien uur zijn wij ouders en buiten deze post en de pagina van Emma zelf staat er niets klaar. Geen idee hoe het eigenlijk zo gekomen is. Er waren telkens dingen die belangrijker leken dan een blogpost in drafts zetten en ik had ook het idee dat er nog heel veel tijd was. Nu blijkt dat de tijd voorbij gevlogen is (wie had dat nu kunnen raden?) en jullie het risico lopen op wat stilte. Kijkt, laat ons afspreken dat jullie dat niet erg vinden, want het is Kerst en Oudejaar en we hebben het allemaal enorm druk. Op die roze wolk waar we zweven is er wel internet, maar er zijn andere dingen belangerijker, naar het schijnt. Ik zal het u weten te zeggen. En ik zal u overladen met foto’s ook, beloofd.

Mocht ik u niet meer horen hier, dan wens ik u allemaal een fantastische kerst vol clichés en lelijke truien!
Via Facebook, Twitter en Instagram kan je alle babyspam volgen zonder onderbreking.

Ondertussen is Kerst voorbij en is de post van hierboven zelfs nooit op tijd online geraakt. Veel werk was dat nochtans niet. Blijkt dat dat ouderschap meer met een mens doet dan dat we verwacht hadden. Daarover meer, veel meer zelfs. Weet dat wij het goed stellen, dat we hier ‘s ochtends al durven zeggen tegen elkaar “Ik ben uitgeslapen, en gij?”, “Ja, ik eigenlijk ook wel” en dat we heel hard beseffen hoeveel chance we daarmee hebben. Weet ook dat we emotioneel wat overhoop liggen. Als in: die kwetsbaarheid die ons overvallen is, de stap die we maakten van lieven naar ouders en zoveel meer. Het bevalt ons en we zijn zot content en weten dat dit ‘HET’ is voor ons, maar het blaast ons ook ongelooflijk hard van ons sokken.

Voor de laatste paar dagen wens ik jullie heel veel clichés en een paar foodcoma’s. Of ge oudejaar al fuivend doorbrengt, of met familie, of in de zetel met uw kat: have a good one! Ondertussen plaatste ik hieronder al wat babyspam met een schattigheidsfactor van een miljoen miljard duusd.

Tot in 2016, gasten.

mama en emma k

close up K

emma en papa K

emma kijkend naar papa k

Share:
Previous Post Next Post

20 Comments

 • Liese

  schoon boontje!

  30/12/2015 at 08:46 Reply
 • Joke

  O, die foto’s zoals Emma bij jouw lief… Zo hebben wij er heel veel van Berre met zijne papa. Dat stopt als ze beginnen stappen. Zooooo jammer 🙂 Maar dan is er weer zoveel ander leuks 🙂
  Wij zijn nu bijna 2 jaar verder en je omschrijft het gevoel van mama worden net zoals wij dat beleefden in den beginne. Geniet!

  30/12/2015 at 09:24 Reply
 • sop.hie.s

  ❤ X 1000

  30/12/2015 at 09:32 Reply
 • Inge

  Proficiat met Emma !! Heel mooie naam ook, al moet ik nu toch weer even wennen dat het geen Frankie meer is ;-).

  30/12/2015 at 11:01 Reply
 • ariadnesdraad

  Wat een cutie, proficiat !

  30/12/2015 at 11:23 Reply
 • Heidi

  Ooooooh, zo’n schoon bolleke! Proficiat! En het is een cliché dat je nog duusd keer zult horen, maar geniet er van, want die babietjes zijn zo rap groot!

  30/12/2015 at 11:30 Reply
 • Paradisio (@myparadisio)

  Geniet van de kleine, mooie momentjes én het uitgeslapen zijn 🙂

  30/12/2015 at 11:30 Reply
 • Laura

  Proficiat met jullie dochter!! Met dat uitslapen zou ik niet te overmoedig worden, als er iets is wat ik heb geleerd van het ouderschap dan is het dat bij kinderen alles veranderlijk is, en met stip slapen s nachts en overdag 😉. De niet-vanzelfsprekendheid van slaap is nog altijd moeilijk verteerbaar, en wij hebben een ‘goede slaper’ die doorsliep vanaf 7 weken, maar het is altijd wel iets. Die kwetsbaarheid herken ik ook, wij werden daar enorm onzeker van, maar dat wordt beter!

  30/12/2015 at 13:01 Reply
 • gerhildemaakt

  Mooi!

  30/12/2015 at 13:15 Reply
 • K.To

  Die radiostilte is jullie meer dan gegund hoor (en op Instagram komt er toch genoeg cutieness voorbij)! Zelfs bij mij is het stilletjes, omdat er ook veel ideeën klaarzitten (en een eigen .be waar ik momenteel hard aan werk, maar dat terzijde) maar niet gepubliceerd geraken.
  Geniet van jullie familiemomentjes, het vliegt zo snel voorbij. Het zou zonde zijn om die tijd te verliezen aan blogposts. We blijven hier wel wat rondcirkelen ondertussen 🙂

  En alvast de beste wensen voor een 2016 vol liefde en knuffels en stille nachten en Insta-momenten en eerste-keer-momentjes en hartjes en cutie babykleertjes en al!

  30/12/2015 at 13:16 Reply
 • Kelly

  Hoera voor de reden van de radiostilte! Geniet ervan, nog meer dan dat je gepland had om te doen!

  30/12/2015 at 15:40 Reply
 • prinses op de kikkererwt

  Stiekem ben ik blij dat jullie wat van jullie sokken geblazen zijn. Het leek allemaal zo voorbereid en zo gepland en met zo veel geboortelijsten en afgevinkte dingen en een hele kleerkast, terwijl het wonder je inderdaad moet overvallen en niets te maken heeft met alles wat je klaar kan zetten, voor kan bereiden of in kan plannen. Want het is mooier en groter en kleiner en kwetsbaarder dan dat. Alle goeds & liefs met jullie drietjes.

  30/12/2015 at 22:51 Reply
 • HIlde

  Emma is een schoonheid 🙂
  Welkom in de wondere wereld van het ouderschap, waar je nooit meer helemaal onbezorgd zult zijn maar waar je echt beseft wat onvoorwaardelijke liefde betekent!
  Geniet van een rustig einde en een mooi nieuw begin. Dikke zoen! X

  31/12/2015 at 09:30 Reply
 • Julienne

  Nog heel veel fijne momentjes gewenst samen, in de wereld van Emma 😉

  31/12/2015 at 11:37 Reply
 • Falderie

  nog eens dikke proficiat!

  31/12/2015 at 11:48 Reply
 • Wildcard

  Proficiat en m’n beste wensen voor 2016 🙂

  02/01/2016 at 12:57 Reply
 • kaybe610

  nog eens dikke proficiat, een fab 2016 en keep on posting (of da nu gepland is of nie…) Groetjes! kathleen

  03/01/2016 at 13:18 Reply
 • Le petit requin

  Dikke proficiat! Mooie foto’s, de liefde straalt er van af!

  04/01/2016 at 12:55 Reply
 • Eilish

  Nu is je blog toch wel weer van mijn reader ‘gevallen’ zeker. Ik lees dus met vertraging en ik smelt met vertraging om de foto’s.
  Doe maar rustig aan, niets moet hier !

  04/01/2016 at 17:03 Reply
 • Samaja

  Proficiat! Wat een mooie foto’s en wat een mooie naam. Ik wens jullie als kersvers gezinnetje heel veel mooie momenten toe samen!

  05/01/2016 at 16:02 Reply
 • Leave a Reply