Geweldig & Gênant 79

24/11/2017

Deze week was echt leuk. Het ging zo vlot dat ik rond dinsdag nog steeds niets had voor deze rubriek. Gelukkig gunde het kind me die nacht maar een paar uur slaap, waardoor alles als op magische wijze fout liep. Slaaptekort, altijd goed voor een beschamend momentje.

Geweldig

 • Wij kijken uitgesteld Masterchef Australia en het is Heston Blumenthal week. Het lief duwt elke minuut op pauze als die man spreekt om zijn bewondering te uiten. Schoon vind ik dat. Op een dag winnen we de lotto en dan gaan we naar The Fat Duck.
 • Bijna Sinterklaas! Bijna! Bijna! Bijna! Deze week al drie keer geweend van ontroering.
 • Bijna Kerst! Bijna! Bijna! Bijna! Nog niet geweend van ontroering. Geduld, dat komt nog.
 • Het lief die ‘s avonds nog verse warme chocomelk voor mij maakt omdat ik daar goesting in heb.
 • Samen koken met ons drie. Het is te zeggen: het lief die kookt en ik die Emma groensels in potjes en bakken en zakken laat steken, zodat zij denkt dat ze ook kookt. Heerlijk!

Gênant

 • ‘s Avonds zien dat het puree is om te eten. Zeggen tegen het lief dat we volgende keer wel het menu van de crèche moeten checken, aangezien het kind daar al een ganse week puree kreeg. Zien dat het lief mij niet snapt en meer uitleg geven. Een droge “dat is het menu voor de baby’s schat” terug krijgen.
  Ahja. Makes sense. Ik vond dat al raar dat die zoveel puree kreeg. Hij zei ook iets over “kalle”. Terecht. 
 • De hik hebben terwijl ik bezig ben op de computer met tig tabbladen open. Hikken en de browser per ongeluk in één keer sluiten. Vloeken en beseffen dat er zoiets is als CTRL+SHIFT+N in Chrome en alles terug openen. Twee seconden erna weer alles uitklikken. De laptop opzij schuiven en iets anders gaan doen.
  Ik heb daar nu eens een absolute hekel aan: de hik hebben. Dat is voor niets goed. 
 • Vloeken op uw gsm omdat de foto van je computerscherm niet deftig lukt. Mij erin opjagen en vloeken. Beseffen dat de computer daar een knop voor heeft: PrtSc. De computer opzij schuiven en een tukje gaan doen.
  Ik zeg het u: onderbroken nachten houden deze rubriek levend. Neem mijn slaap af en mijn IQ is gehalveerd. 
 • Koffie maken, want zie hierboven. De koffie in een beker van de dochter gieten en de rijstmelk in mijn mok gieten. De beker met koffie willen geven aan de dochter. Het kind dat zegt “Koffie, mama!”.
  Al een chance is er nog iemand van ons bij haar verstand OM 6U15 ‘S OCHTENDS. Wacht maar tot ze zestien is. En ik weet dat veel ouders dat zeggen, maar ik garandeer u: ik ben de moeder die het ook gaat doen. 
 • Een Goed Gevoel magazine kopen (vorige maand of de maand daarvoor) met verzorgingsproducten omdat iemand op tinternet die ik vertrouw zei dat die producten enorm goed zijn. De doos met producten eindelijk openen. Zes of zeven verschillende crèmekes en god weet wat allemaal terug vinden in die doos. Geen idee hebben wat je wanneer en hoeveel keer moet gebruiken. De doos terug weg zetten.
  Zijn hier vrouwen die wel kunnen vrouwen? What the fuck is een mist en waar gebruik je dat voor? Schoon fleskes, dat dan weer wel. 

 

Previous Post Next Post

7 Comments

 • sofinesse

  Wij zitten nog aan Heston-week! Maar ik kan ook op pauze drukken voor George, elke aflevering wel 10 keer 🙂

  25/11/2017 at 07:31 Reply
 • Eilish

  Gênant: vrouwen die kunnen vrouwen. Ik lijk dat niet te snappen 😃

  25/11/2017 at 08:50 Reply
 • tifosanele

  Ja, waarvoor dient een mist eigenlijk? Is er iemand die dat weet?

  25/11/2017 at 09:50 Reply
 • Caro

  Zeg t mij! Zeg t mij… ge zijt niet alleen, ik opende de doos ook en keek goedkeurend naar de flesjes/tubes. Ik legde ze ook aan de kant… ook iets met onderbroken nachten en een dutje -wacht, huishouden-. Dus ik verzoek hierbij dan ook vriendelijk dat de vrouwende vrouwen opstaan en het ons uitleggen.

  25/11/2017 at 15:35 Reply
 • gerhildemaakt

  Ik kan ook niet vrouwen, denk ik. Ik koop die doos gewoon niet. 🙂

  26/11/2017 at 12:00 Reply
 • Liese

  Alles wat in kleine flacons gratis bij iets zit gooi ik uiteindelijk in de vuilbak. 🙈🙈🙈

  26/11/2017 at 15:10 Reply
 • Anneke

  Oh my God, ge hebt geen idee hoe hard ik het woord ‘kalle’ mis 😀 Hier in ‘t Leuvense kennen ze da zelfs niet… Staan ze mij altijd wa raar aan te staren. Wreed volk, die Leuvenaars 😀 Wel één voordeel: als ik da zo ne keer stillekes fluister tegen iemand en ze hebben het gehoord, is er geen kat die het verstaat 😉
  En ne mist? Is da nie iets waar ge ‘s ochtends op vloekt als ge erdoor moet mee uwen otto?

  27/11/2017 at 13:07 Reply
 • Leave a Reply