Wij stellen u voor: #ouderzonden. Schrijf je in!

14/01/2018

Quasi per ongeluk raakte ik aan de praat met enkele bloggers die gestart waren met bloggen na mij. Het is te zeggen: nadat ik begon te bloggen onder dit webadres, na 2014 dus. Het viel me op dat ik hen amper kende en dat zij zelf een groepje waren die elkaar wel kenden. Zij kenden mij en mijn blog, maar omgekeerd was dat niet zo, en dat is raar, want ik ben een sociaal persoon. De bloggers op mijn radar zijn er bijna allemaal die mee deden met #boostyourpositivity of die weten wie ‘Frankie’ was in 2015.  Dus ging ik praten met Annelore van Compleet Geluk. Ik zei haar wat me bezig hield en kwam af met een voorstel. Of dat zou lukken, zo’n hashtag ding lanceren en wat voor één ik dan zou kunnen kiezen en zouden mensen wij wel tof vinden (AHMAGAD)? Ze was direct mee met mijn idee, werkte het mee uit en natuurlijk zouden mensen dat de max vinden.

Dus nu staat er hier een pagina online met de hashtag ouderzonden waar jullie meer uitleg krijgen over ons project. Je kan erheen door op deze link te klikken, of #ouderzonden te selecteren in het menu. Er is ook een plek om je in te schrijven zodat we allemaal over hetzelfde kunnen bloggen om elkaar zo wat beter te leren kennen en KUMBAYAAAA MAAAH LOOOOOOOWRD, KUMBAYA. Het is lang geleden, maar ik ben nog eens nerveus over een blogpost. Precies of ik heb nu iets te verliezen? Het is omdat iedereen samen kan zeggen “Euhm, neen. Wij doen niet mee.” en dan zal ik hier staan in mijn blote poep met de bevestiging dat ik niet mee tel. Of zoiets. Gelijk in ‘t middelbaar. Insert jeugdtrauma.

Er is een pagina waar ik de gegevens plaats van iedereen die zich inschrijft, zodat we echt een groepsgevoel hebben. Annelore en ik hebben geprobeerd om de insteek van de onderwerpen leuk en origineel te houden omdat we niet wilden vervallen in al te grote clichés rond het ouderschap. Ik hoop (met een klein hartje) dat ons netwerk groot genoeg is om nieuwe mensen te leren kennen, want volgens ons kan dit echt plezant worden. Doe mee. Zie waar het u brengt. Wij kunnen dit. Samen. Toope. Tegoare.

Previous Post Next Post

24 Comments

 • Elke

  Dees vind ik echt tof, dus ik doe eens mee!

  15/01/2018 at 09:38 Reply
  • rominatje

   Welkom! 😊

   15/01/2018 at 09:49 Reply
 • Joni

  Hopla! Ingeschreven 🙂

  15/01/2018 at 10:27 Reply
 • fiekefatjerietjes

  Tof! Maar ik durf precies niet goed meedoen…

  15/01/2018 at 13:53 Reply
  • rominatje

   Waarom niet? Kunt ge het hier zeggen of wilt ge mailen?

   15/01/2018 at 14:40 Reply
   • fiekefatjerietjes

    1/ omdat mijn lezers dat misschien maar niks vinden (maar eigenlijk: mijn blog, mijn feestje) en 2/ mijn prille mama-periode was heel heftig, en het zijn wel heel persoonlijke thema’s…

    15/01/2018 at 19:44 Reply
    • trijnewijn

     Er is niks dat mij zo heeft doen daveren op mijn grondvesten als mijn eerste maanden als mama, waardoor ik je wel kan snappen. Ik heb het geluk dat er al dik 7 jaar aan ouderschap na gekomen is, zonder extra trauma. Misschien helpt schrijven je om stukken wat te verwerken? Ik vermoed dat verhalen over een heftige start net veel herkenning en begrip zouden krijgen, aangezien die zo weinig gedeeld worden dat je een van de enigen op de ganse wereld lijkt bij wie de roze wolk ontbreekt.
     Of je doet selectief mee, enkel met de onderwerpen waar jij je klaar voor voelt?

     Btw, Romina, top idee, ik doe mee 🙂

     16/01/2018 at 07:06 Reply
     • fiekefatjerietjes

      Bedankt voor je lieve reactie. Ik denk dat ik er inderdaad gewoon voor ga 🙂

      16/01/2018 at 20:00
 • Hanne

  Ik ken jullie beiden van de #boostyourpositivity meet in Gent. Toffe madammen zijn jullie. En heel inspirerend. Ik twijfel of ik ga deelnemen. Niet uit schrik, wel uit tijdsgebrek. Er staat een deeltelijke renovatie op de agenda. Eind van de maand beginnen ze in de keuken, dus ik vrees dat ik eerder kampeergewijs zal leven de komende tojd. Maar ik ga wel proberen jullie te volgen.

  16/01/2018 at 09:23 Reply
  • rominatje

   Er is geen verplichting hé. Ik ben queen in dat soort opdrachten niet altijd te volgen zoals ze bedoeld zijn. In elk geval: succes met het renoveren!

   18/01/2018 at 12:27 Reply
 • Evi

  Topidee! Ik doe mee 🙂

  16/01/2018 at 09:31 Reply
 • Evi

  Leuk leuk, ik doe mee!

  16/01/2018 at 14:17 Reply
 • Anne Oosterlinck

  Mama van volwassen kinderen, mag dat ook?

  16/01/2018 at 16:31 Reply
  • rominatje

   Natuurlijk!

   16/01/2018 at 16:33 Reply
 • Goofball

  Ik ben wel geïnteresseerd maar heb geen instagram aan mijn blog gekoppeld, dus technisch gezien kan ik niet inschrijven

  18/01/2018 at 10:28 Reply
  • rominatje

   Natuurlijk wel! Instagram is niet verplicht hoor. De teksten hebben altijd prioriteit.

   18/01/2018 at 10:53 Reply
   • Goofball

    maar wel in het inschrijfformulier 🙂

    18/01/2018 at 11:48 Reply
    • rominatje

     @ikhebdatniet

     18/01/2018 at 11:49 Reply
     • Goofball

      :D…alright

      18/01/2018 at 11:55
 • tinyblogt

  Nog even een late reactie, nu ik de eerste blogposts hierover zie binnen sijpelen. Ik ga niet mee doen, Romina. Omdat mijn mama-zijn al een tijdje onder vuur ligt. Omdat ik niet meer over mijn zoon ga schrijven op mijn blog want er lezen mensen mee die alles gewoon verkeerd interpreteren. Omdat het soms gewoon te veel pijn doet, als ik er over ga nadenken. Omdat mijn zoon zich aan het losrukken is van mij, en ik ook heldhaftig aan het loslaten ben, maar in mijn binnenste zit te tieren en te roepen dat ik hem terug wil. ‘t Is voer voor psychologen, echt waar. Ik ben blij dat iedereen ginder in mama-land het zo goed doet – zelfs al zijn er overal twijfels en problemen, dat weet ik – maar hier is het een doods landschap met af en toe eens een cactus.

  02/02/2018 at 08:04 Reply
  • rominatje

   Als ge eens privé wilt praten, dan zijt ge welkom hè. Ik ben dan geen mama van een tiener, maar ik was wel een tiener. In elk geval veel courage ♡

   02/02/2018 at 08:36 Reply
 • #ouderzonden – Hoofdzonde 1: eigen stoef stinkt (maar nu niet) – Failing To Be Superwoman

  […] tijdje geleden las ik bij Romina over een nieuwe blog challenge die zij en Annelore de wereld instuurden: #ouderzonden. Naar […]

  02/02/2018 at 12:24 Reply
 • karin

  Ik ben ondertussen bezig met de eerste zonde, as we speak. Ik ben er wat laat mee, maar heb lang getwijfeld. Ik vind deze challenge echt te leuk. Verbindend. En echt. Fijn in de virtuele bubbel van perfectie.

  03/02/2018 at 07:51 Reply
  • rominatje

   Ja! Net daarom. Plus: eens echt nadenken wat we goed doen en dat luidop zeggen doen we niet vaak. Goeie oefening, vind ik 😊

   03/02/2018 at 10:23 Reply

  Leave a Reply