Geweldig & Genant 85

02/02/2018

Ik ben laat vandaag met een goede reden: op het internet gonst het van de geruchten dat de Spice Girls een reünie gaan doen. De Spice Girls horen bij het beste wat tiener-Romina overkwam om ontelbaar veel redenen en legden, samen met mijn mama, de basis voor de feministe die ik vandaag ben. Ik had niet enkel de schoenen, de stickers, de foto’s, de stickers uit de kauwgommen en de lolly’s. Ik had een gehandtekend T-shirt, alle lekstokemmers en elk stuk Spice Girl merchandise dat ik vast kon krijgen. Van de stiften tot de Polaroid. Mijn eerste liveoptreden was van dat van de Spice Girls en en en… Je begrijpt dus dat ik de laatste uren op Twitter heb gezeten om elke foto, ieder filmpje en elk artikel te lezen, bekijken en herbekijken. Er gaan geruchten over enkele optredens (OHMAAAGAAAAAAAAAADDDDDDD), een soort talentenjacht op tv en zelfs een nieuwe single. Het lief is mijn getuige: ik stuiterde niet alleen tegen het plafond, maar ook van de muren. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Geweldig

 • DE SPICE GIRLS ZIJN TERUG EN IK WEET HET NU WEL ZEKER EN IK VOEL HET AAN ALLES IN MIJN LIJF EN #GIRLPOWER
 • #ouderzonden werd gisteren gelanceerd, en hoe? Zoveel deelnemers. Zoveel leuke blogs. Zoveel schone verhalen.
 • Onze dochter zingt tegenwoordig alsof ze op de Grammy’s staat. Schattig x 1000.
 • In de week van 8 maart sta ik in de Libelle samen met enkele andere topvrouwen. Zo ontzettend fier!
 • Emma telt tot aan 13. Wij staan erbij en kijken er verbluft naar. Extreem slim kind.

Gênant

 • Tijdens het afruimen van de tafel een houten lepel hebben vol rijst. Twee of drie keer kloppen op de rand van de pot en die rijst er niet af krijgen. Een keer goed hard slaan om echt alles van de lepel te krijgen. Zien hoe de lepel in twee breekt. De lepel weggooien.
  Het was de bedoeling niet, maar het was ineens wel heel rap opgekuist.
 • Een koffie willen maken en afgeleid zijn door honderd dingen. De fancy machine aanduwen. Zien dat het lief raar kijkt. Mij omdraaien. Zien dat ik er geen mok onder heb gezet.
  Klassieker.
 • Een woord niet kunnen bedenken en weten dat het ironisch is dat je net op dat woord niet kan komen. Lachen met jezelf. Uitleggen aan het lief dat je vergeten bent hoe men iemand noemt die ontzettend slim is. Uitgelachen worden.
  Blijkt dat ze zo iemand een “Genie, kalle” noemen. Ik was dat even vergeten. Kan gebeuren. Ik wist toch al hoe stom het was dat ik net dat woord niet meer wist.
 • Het YouTube filmpje van Henk zijn Koterij bekijken. Een foto willen nemen van een beeld dat hij blokkeert met zijn lichaam. Hem luidop vragen om opzij te gaan en er tekens bij doen. Beseffen dat het een filmpje is en dat hij mij niet kan horen. Dat laatste nog eens luidop bevestigd horen door het lief.
  Ja. Ik wou gewoon heel graag die foto nemen. Neen, eerlijk is eerlijk. Het was gewoon rond van mij. “Koekeroend” zou Kevin van Temptation zeggen.
 • Bezig zijn aan de computer en een vage kakageur opmerken. In moeder modus gaan en de luiertafel controleren, tevergeefs. Mijn handen wassen, tevergeefs. Kijken of er niets in de wasmand ligt, tevergeefs. De vuilnisbak bekijken, tevergeefs. Denken dat het imaginair is en doorwerken, tevergeefs. Uiteindelijk gefrustreerd de laptop dichtklappen en een luier zien liggen achter het scherm dat open stond.
  Ik heb daar dus minstens een half uur voor lopen zoeken. Hoe kan zoiets zelfs? Misschien zit ik toch in #sorryvooralles.
Previous Post Next Post

2 Comments

 • Anneke

  Hier al eens een hele kan vergeten onder den old fashion koffiezet zetten. Was wel door den Husband… hij mocht het zelf opkuisen ook 😀
  ‘Koekerond’ is sowieso nu al het woord van het jaar! 😀

  03/02/2018 at 09:42 Reply
 • Goofball

  Flaters aan het koffiemachien bewijzen enkel dat je dringend nood had aan een koffie. En hoe kan je al goed functioneren als je die koffie nog niet gehad hebt? Daarom zijn koffie-apparaten zo’n uitdaging: omdat je ze moet gebruiken voordat je je nodige caffeïne binnen hebt

  05/02/2018 at 12:16 Reply
 • Leave a Reply