Slachtoffers valt niets te verwijten – De minuut, Radio 1

24/02/2018
Op 23 februari 2018 deed ik op vraag van Radio 1 (nadat Sofie hen doorverwees) ‘De minuut’.
Hier kan je het fragment herbeluisteren.
UnieKo roept op om geen enkele foto of video meer online te zetten van je kind. Dat bekt wel goed, zo’n kop, het zorgt voor veel clicks en ongetwijfeld voor geanimeerde discussies aan de schoolpoort, maar ligt onze focus niet verkeerd?

Moeten we het echt hebben over foto’s leveren aan pedofielen via het internet? Volgens mij ligt het pijnpunt ergens anders. We sluiten onze voordeur, maar ons Facebook-profiel blijft wagenwijd open. Net zoals je die voordeur kan sluiten, kan je ook je aanwezigheid op dat donkere internet beschermen. En vroeg iemand eigenlijk de mening van onze kinderen?

Want terwijl wij onderling discussiëren, zoeken zij het zelf wel uit. Sociale media maakt een deel uit van hun leven, en dat van ons. Het is niet onze fout, of de kinderen hun fout, dat zo’n figuren er zijn, en vergis je niet: ze zullen er ook altijd zijn. Het is aan ons om onze kinderen op te voeden, ook online, en hen te leren dat slachtoffers niets te verwijten valt.

 

Deze post maakt ook deel uit van de 40 dagen bloggen challenge. Dit is dag 11/40.

Previous Post Next Post

1 Comment

  • gewoonelke

    Waw, Romina. Zo juist. Well done!!!

    25/02/2018 at 11:39 Reply
  • Leave a Reply