Wat zou je direct overnemen van een andere ouder mocht je kunnen? Hoofdzonde 4 – #ouderzonden

28/02/2018

Er zijn ontzettend veel ouders in mijn leven, en toch weer niet. In mijn dichte familie en mijn vriendenkring ben ik de enige en eerste van de bende die mama is. Bij de vrienden van het lief zijn we bij de laatsten. Online zit ik volledig in de wereld van #momlife en zoals bij zovelen is mijn blog langzaam opgeschoven naar iets wat verdacht veel lijkt op een mamablog. Wanneer ik dingen dus bewonder bij anderen, dan zijn dat vaak oppervlakkige zaken, maar desalniettemin wel dingen die me geweldig lijken om te hebben of te kunnen. Dit soort ouders doen me al eens zuchten van verlangen:

 • Ouders die (quasi) professionele foto’s van hun kinderen kunnen nemen, en bijgevolg dus duizenden onwijs schone foto’s van hun nageslacht hebben
 • Ouders die de ruimte hebben om hun kinderen een eigen poppenhoek, keukenhoek, … te geven. Wij zitten nog steeds in die tijdelijke woning en ik kan niet wachten om aan de slag te gaan met kindermeubelen, posters en boekenrekken
 • Ouders die zelf ontzettend goed kledij kunnen naaien. Ja, ik kijk naar u, Evy.
 • Ouders die goed kunnen tekenen, en bijgevolg zonder probleem kunnen voldoen aan de wensen van hun kind wanneer die vraagt “auto tekenen?”. Je wilt het niet weten wat voor gedrochten ik creëer
 • Ouders die groene vingers hebben en met hun kinderen in de hof ploeteren en hun zo ontzettend veel lessen meegeven. Mensen gelijk Mme ZsaZsa. Dit jaar probeer ik van moestuinbak te doen met Emma. Ssshhhpannend!
 • Ouders die op de één of andere manier altijd activiteiten doen met hun peuters en kleuters die onwijs cool zijn. Museumbezoeken, danslessen, kookworkshops, … Zelf vind ik dat soort dingen meestal uit wanneer het volzet is. Hoe dan?
 • Ouders die bloggen en daardoor buitenkansen krijgen voor hun kinderen, zoals een K3 optreden voor beperkt publiek. Dat is niet zozeer voor mij, maar wat zou ik Emma toch zoiets gunnen. En oké, toegegeven, mijzelf ook. Shoutout aan dat soort initiatieven: als ge een enthousiaste moeder (en idem kind) met hoofdletter E zoekt: hit me up! Even een disclaimer: ik ben ontzettend dankbaar voor de dingen die we krijgen. Oprecht: bedankt.
 • Ouders die sporten en dat graag doen en daar automatisch hun kinderen in betrekken.
 • Ouders die handig zijn en dingen zoals een boomhut, of tuinhut of spectaculair beddenhuis kunnen bouwen voor hun kind. Ja, Babs, ik kijk naar u (en uw Serge). Wat een talent!

Geen uitgebreide lappen tekst deze keer, maar een overzichtelijk lijstje vol bewondering voor ouders en hun talenten. Soms moet dat niet meer zijn.

Deze post maakt ook deel uit van de 40 dagen bloggen challenge. Dit is dag 14/40.

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Julienne

  Ik vind nochtans dat gij prachtige foto’s maakt van Emma!

  03/03/2018 at 16:42 Reply
 • Anneke

  Hahaha, die volzette activiteiten! Same here 😀 Of ze zijn al een week gepasseerd… Kom ik plotseling af met ‘OMG, dat MOETEN we gewoon doen!!!’, kijk ik naar de datum en zie ik dat het (weeral) al gepasseerd is. Waar vinden die andere moeders da toch allemaal?

  04/03/2018 at 14:58 Reply
 • Leave a Reply