Farmville, waar dat al niet goed voor is geweest. #projectblogoek – Tip 10

13/11/2014

10bewerkt

Deze tip bezorgde me kopzorgen toen ik hem zag. Comments? Wie weet heb ik wel geen comments die week. Of stoefcomments. Wat moet ik daar dan over zeggen? Of zal ik wel genoeg ‘stof’ hebben voor een blogpost. Of. Of. Of. Ge weet wel hoe dat gaat. Toen kwam de comment van Verna en plots was er inspiratie genoeg.

pbb10_vernacomment

Verna is bevriend met mij op Facebook sinds 29 juli 2010. Ze woont in Pittsburgh, USA. Hoe we elkaar dan leerden kennen? Farmville. Echt waar, niet gelogen. Het enige spel dat ik ooit online speelde en net daaruit ontstond onze vriendschap, één die nu al meer dan vier jaar telt. We volgen elkaars leven terwijl er een oceaan tussen ons zit en hebben zo een unieke band opgebouwd.

Ze vertaalt mijn blogposts met behulp van Google Translate en ik vind dat geniaal. Zo wreed geweldig, daar hebt ge geen idee van. Dat iemand die zo ver woont al die moeite doet om mijn leven te volgen. Ze heeft ook een soort van zesde zintuig op mijn gemoed. Wanneer het minder gaat en ik in een dipje zit krijg ik garanti een bericht van Verna. Eén vol warmte, advies en bezorgdheid. Ze gunt me haar blik op een situatie en die schept vaak duidelijkheid. Haar woorden kalmeren, brengen rust en zalven. Ze doen me ook vaak lachen, zoals hieronder, toen ik net het lief had leren kennen.

vernadavey

Wanneer je mij vraagt of het internet een warme plek is, dan antwoord ik ‘ja’, Verna is daar één van de redenen van. Een zee tussen ons en soms zo dichtbij dat ik haar liefde voel tot in Maldegem.


 I had to pick a comment for my project and tell more about it. The comment I picked was yours, because our story is so unique. We met over four years ago through Farmville (dear god, those crops!) and you’ve been nothing but a true friend. How you gave me comfort when Kim died and when I left B. is beyond words. It is extremely remarkable that you translate these posts, just to follow up and because you like me and who I am. The way you are as a person deserves recognition. My life wouldn’t have been what it is today without your support and kind words. I’ll be forever grateful, so Verna, this one’s for you. Thanks for everything!

 

Dit is een post uit #projectblogboek. Hier vertel ik u daar alles over.

Previous Post Next Post

4 Comments

 • ktrn

  Geweldig! “Tinternet” is inderdaad een schone & warme plek. Ik heb er zelfs mijn lief leren kennen 😉

  13/11/2014 at 12:42 Reply
 • Nele

  Wat een mooi, warm verhaal! I love it 😉

  13/11/2014 at 16:29 Reply
 • Anne-Frédérique Martin

  Mooi! 🙂

  14/11/2014 at 10:26 Reply
 • Verna Walsh

  So sweet, but it goes both ways. I am happy I have been able to be there for you, but being able to smile, laugh and hear of someone elses life has helped me get through my own hard times. I love that you have always loved to learn, and read and understand! I enjoy learnng about others, even when they are half a world away. We are all more the same than we are different.

  14/11/2014 at 15:06 Reply
 • Leave a Reply