Geweldig & Gênant 76

03/11/2017

Een week vliegt voorbij en deze rubriek is daar het perfecte voorbeeld van. Ik had een blogpost gepland over de Spiekpietjes in Oostende en een outfitpost, maar kijk: het is alweer vrijdag, dus tijd voor Geweldig & Gênant. Volgende week komen de Spiekpietjes en een outfitpost aan beurt. Beloofd. Het was gewoon zo’n rare week met de feestdag die er middenin viel en het lief die niet één, niet twee, maar drie dagen thuis was.

Geweldig

 • In de zetel zitten en de dochter horen zingen. Het liedje herkennen, mee beginnen zingen “… draaien aan het wieletje. Akke akke tuut tuut. Weg zijn wij!” en het kind die helemaal euforisch wordt omdat haar mama dat liedje ook kent. Nog geen twee jaar mensen en die dochter van ons zingt al volledig liedjes. Genius, zeg ik u. Genius.
 • Het is bijna Sinterklaas en nog beter: BIJNA KERSTMIS!!!
 • Het lief die een kattenhuis gemaakt heeft voor Gjoernin. Ja, mijn lief is redelijkst geniaal.
 • Verschillende mensen zien posten zonder #menmakedinnerday en beseffen dat dat hier gewoon dagelijkse kost is.
 • Emma die spuitwater ‘mamawater‘ noemt omdat ik dat altijd drink en er ook tegen iedereen op die manier naar verwijst.
 • De dochter die een volledige nacht heeft doorgeslapen. Ja ja, het was zo’n week.

Gênant

 • Een tweet zien passeren van iemand die zegt dat het lang duurde voor ze besefte dat het Timboektoe is in plaats van Timboektoetoe, door de tekst van Samson en Gent. “We varen naar Timboektoe toe, Timboektoe toe, Timboektoe toe en we zijn nog lang niet moe”. Verbaasd zijn en een whatthefuck-moment hebben. Timboektoe en geen Timboektoetoe? Dat zeggen tegen het lief. Het lief die mij verbaasd aanstaart en me dan een kalle noemt.
  Serieus. Mijn ganse jeugd is een leugen. En trouwens: wie gaat ooit naar Timboektoe? Als ik later groot ben wil ik naar Timboektoetoe. Nah. 
 • Met het lief naar de voetbal gaan. Tijdens de match enthousiast een arm rond het lief slaan. Wat te enthousiast zijn en de mijnheer naast hem een mep verkopen. Sorry mompelen. Het lief dat (weer maar eens) zegt dat ik soms een kalle ben.
  Ja zeg. Het is niet mijn schuld dat we daar zo dicht op elkaar zitten hé. 
 • Goesting hebben in tiramisu. Dat zeggen tegen het lief en eraan toevoegen dat het toch zonde is dat we geen oven hebben. Het lief die mij zegt dat er voor tiramisu geen oven nodig is. Ik die hem niet geloof. Hij die zegt dat ik soms een kalle ben.
  Merkt ge dat er een thema in zit deze week? Het lief heeft nogal veel met zijn ogen gerold de afgelopen dagen. 
 • ‘s Avonds YouTube kijken terwijl het lief tv kijkt. Het lief die vraagt om oortjes in te steken en dat ook doen. Merken dat de geluidskwaliteit enorm slecht is en dat probleem toewijzen aan het feit dat het een oud filmfragment is die speelt. Het volume wat hoger zetten. Het lief geïrriteerd zien kijken, hem de oortjes zien uittrekken en in een andere poort steken. Plots duidelijk en helder geluid hebben. Het lief die me aankijkt en denkt dat ik een kalle ben.
  Hij zei het niet, maar zijt maar zeker dat hij het dacht. 
 • Zoveel stomme stoten tegen komen dat ge ze via trefwoorden stuurt naar het lief via WhatsApp, zodat ge er zeker geen vergeet. Deze blogpost typen wanneer het lief al slaapt en beseffen dat uw gsm een factoryreset gekregen heeft waardoor alle logs weg zijn. Het lief zijn gsm niet kunnen pakken omdat het kind bij ons in de kamer slaapt. In geen honderd jaar meer weten wat er verder nog gebeurd is deze week.
  Dat is meteen ook het einde van deze blogpost. Ik weet zeker dat er nog dommigheden gebeurd zijn. Ik weet alleen niet meer welke. Sorry!
Previous Post Next Post

4 Comments

 • Joni | HFDST 3

  Lap, dat leer ik dan ook bij. Geen Timboektoetoe, maar Timboektoe.
  Ik ben teleurgesteld. Serieus.

  04/11/2017 at 17:18 Reply
 • Stefanie

  Haha Timboektoetoe 😀 Zalig! 😀

  05/11/2017 at 09:45 Reply
 • gerhildemaakt

  Schitterend! Ik ben zo blij dat deze rubriek terug is. En wekelijks! 🙂

  05/11/2017 at 21:41 Reply
 • Le petit requin

  Oh jup, het wtf-moment “Timboektoe”, dat heb ik ook gehad. Al vind ik niet dat dat aan ons ligt, want serieus, wie vaart er nu naar iets toe? Je vaart toch gewoon naar ergens, dus die toe staat daar toch niets te doen. Hoe moeten wij dan weten dat dat Timboektoe zonder toetoe is?

  06/11/2017 at 19:26 Reply
 • Leave a Reply