Geweldig & Gênant 80

01/12/2017

Geweldig

 • MORGEN IS ‘T KLAASJE #OHMAGAD. Morgen is ‘t Sinterklaas. EN ZONDAG OOK #OHMAGADOHMAGAD.
 • De dochter kan alle kleuren opnoemen. Allemaal. Mijn voorkeur gaat naar “onajana”, ofzoiets. Oranje. Te schattig.
 • Morgen is ‘t ook mijn verjaardag.
 • Gisteren sneeuwde het en Emma zegt steevast “sneeuwman” i.p.v. “sneeuw”. Dus zei ze de ganse avond “Kijk mama, sneeuwman. Grote sneeuwman vlokken. Heeele grote”, wat het schattigste ooit is.
 • Maandag gaan het lief en ik erop uit. Emma gaat logeren voor een nachtje en ik kan ermee leven. Mijlpalen, mensen. Het helpt wel enorm dat ze ontzettend enthousiast is om te gaan slapen bij/met tante ‘Dira.

Gênant

 • Quasi ‘s nachts (het was net voor zessen) uit bed komen met de dochter. Voor haar een fles maken en voor mezelf een koffie. De koffie bijna in een papfles gieten. Uzelf uitlachen.
  Het lief sliep nog, anders weet ge wel wat hij zou zeggen. Wie staat dan ook zo vroeg op? En waarom? Wacht maar tot ze zestien is. Nog veertien jaar. Ik tel af.
 • ‘s Ochtends in de auto stappen en zien dat het raam in uw deur dichtgesneeuwd zit. Dat willen oplossen op een luie manier. Raam open doen. Alle sneeuw zien binnen vallen. “Shit!” uitroepen. Dat in echo horen van de miniatuurversie naast u.
  Het was nog donker buiten en ik was al wakker van 6u ‘s ochtends. Ik kan niet goed ochtenden.
 • In de auto luisteren naar mijn gsm. Oortjes vergeten, maar toch luisteren terwijl de gsm naast me ligt (niet in de hand terwijl ik rij, rustig). Het niet goed kunnen verstaan. Duwen op de radioknoppen om het volume te verhogen en vloeken omdat het volume niet omhoog gaat. Enkele seconden later beseffen dat de gsm niet werkt met radioknoppen. Overwegen om, eens thuisgekomen, toch koffie te drinken uit een papfles.
  Een kind hé, soms maakt dat u kapot. Geloof al die onderzoeken maar dat ge dommer wordt eens ge ouder zijt. Het is zo. Ze pakken uw slaap af en opeens snapt ge waarom dat als onderdeel van martelingen gebruikt wordt in Guantanamo Bay. Mijn papfles, graag. Nu. En een tukske.
 • Het lief willen raken met het afschieten van een rekker. Echt fel positie innemen, mikken en de rekker afschieten tegen mijn eigen hand. “Auw” uitroepen en toegeven dat ik terecht uitgelachen word.
  Iets over vrouwen en schieten dat enorm seksistisch is. Het is dat of zeggen dat ik dom ben.
 • De dochter opfokken terwijl ze in bad zit en zeggen dat er een straks een verrassing voor haar klaar ligt. Met veel show een onesie van Frozen etaleren op een prominente plek. De dochter uit bad halen en haar de verrassing tonen. Het kind dat de onesie aandoet en blijft vragen om haar verrassing. Proberen uit te leggen dat de pyjama haar cadeau is. De dochter die begint te huilen, want waar is haar verrassing?
  Allé wat is dat nu? Dat was echt iets groots, want ze heeft (had dus) nog NIETS van Disney. Misschien heeft het lief gelijk en moet ik ze iets minder zot maken. Misschien, zei ik. Misschien.
Previous Post Next Post

4 Comments

 • Tine

  MORGEN IS HET OOK MIJN VERJAARDAG YEESSSSSS alvast een fijne dag gewenst! 🙂

  01/12/2017 at 23:22 Reply
  • rominatje

   Ook die van Britney Spears! Gij ook proficiat 😁

   01/12/2017 at 23:48 Reply
 • coffeeandmarathons

  Hahaha, ik zag dat van de kleuren opnoemen in je Stories. ZALUG 😀

  02/12/2017 at 17:41 Reply
 • Anneke

  Nog een gelukkige verjaardag!!!! 😉
  No worries van die ‘sh*t’ in het bijzijn van uw dochter… die 3 hier hebben zo goed als al hun vloekwoorden via mij geleerd. Ne mens moet ergens goe in zijn, niewaar?
  Voor de rest zijn we perfect normaal, ze 😀

  05/12/2017 at 13:15 Reply
 • Leave a Reply