Strijkapplicaties van Eva Mouton – Outfitpost

07/12/2017

Onlangs was ik op bezoek bij Eva. Tijdens de koffieklets begonnen we te praten over Emma en de outfitposts. Blijkt dat Eva mijn kind wel een schattig exemplaar vindt (kunt ge haar dat kwalijk nemen? IKDACHTHETNIET) en of ik eens iets wou doen met de strijkapplicaties uit haar collectie? Enig enthousiasme is mij niet vreemd, dus een paar minuten later stonden we strijkapplicaties te kiezen en flapte ik eruit dat ik zelfs een tutorial in elkaar wilde botsen. Vandaar dat deze outfitpost niet enkel een paar extreem schattige kinderfoto’s bevat, maar ook een echte uitleg van hoe dat moet, van die tekeningskes opstrijken.

Strijkapplicaties worden vaak in het midden of een beetje opzij op de borst gebruikt. Daar is niets mis mee maar ik wou het wat speelser maken voor Emma en mezelf. Ik koos een rode jurk uit haar kleerkast en besloot om de strijkapplicatie uit het zakje te laten komen. Ik had ook strikjes gekozen en bedacht me dat zoiets een leuk haarspeldje zou zijn. Zo gezegd, zo gedaan. Ik streek het strikje op parketisolatie, want wanneer ik iets bedenk wil ik dat het direct gebeurt. Jullie zou ik aanraden om Eva foam te gebruiken. Als je op *deze link* klikt zal Henk Rijckaert u duidelijk uitleggen waar ge dat kunt kopen. Terwijl ge daar zijt, abonneer u eens. Ik zou dat de max vinden. Maar dus: het strikje strijken, erna uitsnijden, onderaan een haarspeld kleven en dan aan iedereen zeggen: “Kijkt! Haar speldje! Zelf gemaakt! Zie hoe chic”, in plaats van het cool te spelen. De jurk combineerde ik met een zwarte cardigan, zwarte legging, kousen van Collegien en haar witte Stan Smith’s. Onder die outfitfoto’s vind je de volledige uitleg van het strijken aan de hand van negen foto’s.

Voor de tutorial en tweede outfit streek ik drie strijkapplicaties onderaan op een jurk. Simpel en toch ontzettend plezant zonder overdreven kinderachtig te zijn. Hieronder vinden jullie stap voor stap het strijkproces. Op de strijkapplicaties zelf staat achteraan ook zeer helder uitgelegd welke stappen je moet volgen. Je kan de strijkapplicaties kopen in Eva’s webshop of bij haar thuis tijdens de homesale. Laat één ding duidelijk zijn: als ik het kan, dan kunnen jullie het zeker.

Stap 1 – Voorzie jezelf van strijkapplicaties, een strijkplank (of harde ondergrond) en een strijkijzer dat rond de 145°C is (ofte: tussen wol en katoen schuiven)

Stap 2 – Leg de strijkapplicaties eens uit op het kledingstuk om te zien hoe je ze wil strijken

Stap 3 – Haal het bakpapier van de strijkapplicatie

Stap 4 – Leg de strijkapplicatie op het kledingstuk. De tekening ligt nu direct op de stof en het plastic ligt naar boven gericht

Stap 5 – Leg het stukje bijgeleverde bakpapier op het plastic en strijk gedurende enkel seconden het bakpapier met eronder de applicatie

Stap 6 – Verwijder het plastic. Dit heeft nog warm en je zal misschien de indruk krijgen dat de tekening loskomt. Rustig. Dat is niet erg. Nu is het belangrijk de tekening op de stof te houden. Duw eventueel wat met je vingers op de applicatie

Stap 7 – Leg het bakpapier op de strijkapplicatie en strijk terug enkele seconden. Nu pas hecht je de tekening vast op het kledingstuk en je zal zien dat er geen losse randen meer zijn. Mocht het toch zo zijn: bakpapier erop en strijken tot alles egaal vast zit

Stap 8 – Bewonder je werk en neem foto’s voor sociale media, enal

Stap 9 – Kies de leukste foto en deel die op Instagram met #evamouton om iedereen te tonen hoe creatief en geniaal gij wel zijt

 

 

Share:
Previous Post Next Post

4 Comments

 • gerhildemaakt

  Ik kocht al strikjes bij Eva Mouton, maar ik gebruikte ze gewoon op een T-shirt. Er een speldje van maken is echt een leuk idee!

  08/12/2017 at 09:23 Reply
 • Brabbeltjes

  Strijkapplicaties fleuren toch echt alles op. Jurkjes die iedereen heeft worden op die manier ook echt uniek, gedaan met de mainstream! En dat strikje, hoe schattig is dat wel niet. Ik zou zeker ook aan iedereen zeggen dat ik dat zelf heb gemaakt 🙂

  08/12/2017 at 09:25 Reply
 • fiekefatjerietjes

  Die kat, hoe tof! Merci om mij eraan te herinneren dat ik dringend nog eens moet bestellen bij Eva 🙂

  10/12/2017 at 20:53 Reply
 • Julienne

  Maar echt, geweldig! Ik maakte al een rompertje met een strijkapplicatie van Eva, maar jouw ideetjes zijn zowat duust keer creatiever 😀 vooral fan van het katje dat uit Emma’s zak komt. En het speldje natuurlijk <3

  13/12/2017 at 15:01 Reply
 • Leave a Reply