Eten in Londen: mijn vijf tips en een budgetvriendelijke bonus. Projectblogboek Tip 40

23/04/2015

Er zijn apps zoals Timehop die je tonen wat je vorig jaar, twee jaar geleden, drie jaar geleden, … gepost hebt op Twitter, Instagram en Facebook. Een throwback, zo heet dat. Foto’s zijn een zwakke plek van mij, zeker wanneer het er ‘van vroeger’ zijn. Dan zeg ik: “Amaai, da ‘s al een jaar zeg!” of “Vorig jaar zaten we in Londen” en dan glimlach ik. Het is effectief zo: vorig jaar zaten we in Londen. In deze blogpost deelde ik al mijn drie toptips voor Londen en hier ziet ge wat streetart van ginder. Wat kan ik u nog vertellen over Londen? Gij en ik weten dat ik eet met wreed veel plezier en goesting, dus is het logisch dat ik u vertel waar ge moet gaan om eens goed te eten. Het zijn ‘simpele’ eettips, niet duur, met maar een prioriteit: #omnomnom.

1. Jamie Oliver’s Diner, 23 Shaftesbury Ave, London W1D 7EF – Tripadvisor 3/5
Vlotte bediening, goed eten, helemaal niet duur en oog voor het product zoals je merkt bij (bijvoorbeeld) hun zelfgemaakte sodas.
Tip: Picadilly Mud Pie (zoals ge hem ziet op de foto)

Jamie's diner

2. Hummingbird Bakery, 133 Portbello Road, Notting HIll, Londen W11 2DY – Tripadvisor 4.5/5
Ze deden daar van cakes en cupcakes nog voor het populair was. Pinterest in real life. Een fenomeen, en het begon allemaal daar, in Notting Hill
Tip: Red Velvet Cake (wereldberoemd) of de Rainbow Cake (Perfection)

Hummingbird

3. Sunday Up MarketEly’s Yard, The Old Truman Brewery, Londen E1 6QL – Tripadvisor 5/5
Streetfood met een grote S. Zowat iedere nationaliteit is hier vertegenwoordigd via hun lokale gerechten en een maaltijd kost u minder dan £10
Tip: bezoek eerst elk kraampje, neem aan wat ze u geven om te proeven en beslis dan. Ge zult het u niet beklagen.

Sunday Up Market

4. The Anchor Bankside, 34 Park Street, Southwark, London SE1 9EF – Tripadvisor 3.5/5
Een echte Engelse pub met meer dan degelijk pubfood. Meer dan driehonderd jaar geschiedenis aan de oevers van de Thames.
Tip: Scotch Eggs

The Anchor Londen

5. The Liberty Bounds15 Trinity Square | Tower HIll, Londen EC3N 4AA – Tripadvisor 4/5
Weer een pub, deze keer in de schaduw van de Tower Hill. Vaste menu’s op vaste dagen, altijd vegetarische opties en vlotte bediending.
Tip: Full English Breakfast

Tower spel

Bonus! Meal Deal’s als Lunch, in elke supermarkt – Daily Mail Review
Voor minder dan vijf pond (5!) kan je in verschillende supermarkten een Meal Deal kopen. Voor die prijs krijg je een gerecht (broodje, salade, …), halve liter fles drank en een dessert (chips, chocolade, stuk fruit, …). Een Meal Deal stel je zelfs samen aan de hand van artikelen voorzien van het MD logo. Er is een enorme hoeveelheid aan keuze en menig brasserie zou content zijn zo’n lunch te kunnen serveren. Wij hadden er geen gedacht van dat er zo’n goed en vers voedsel verkocht wordt in een supermarkt. Ge bespaart zo enorm veel £££’s en vooral ook tijd. Kostbare tijd die ge kunt gebruiken om foto’s te pakken zoals die hieronder. Ge beseft dat misschien niet, maar uw leven is pas echt compleet met zo’n foto. Zeg dat ik het u gezegd heb.

mealdeals

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Kathleen

  Tienduust hartjes voor Red Velvet cupcakes van de Hummingbird Bakery. Ik probeerde ze in het weekend na te maken aan het hand van het recept uit hun bakboek, maar dat was toch niet helemaal hetzelfde. Boe.
  De volgende keer dat ik in Londen ben wil sowieso langs den Jamie. Den Jamie is mijn held.

  23/04/2015 at 08:24 Reply
 • Eilish

  Ik ben ongeveer 20 jaar aan een stuk soms meerdere keren per jaar in Engeland geweest, maar ik heb London nog nooit gezien. Shame on me !
  Daar ga ik toch eens werk van maken. Merci voor de tips !

  23/04/2015 at 16:23 Reply
 • Sweet and Sassy

  Whoaa, die mud pie ziet er hemels uit!!

  25/04/2015 at 20:02 Reply
  • rominatje

   Was het ook. Ik denk daar nu soms nog aan.

   25/04/2015 at 20:28 Reply
 • Le petit requin

  Ok, dit lezen op een uur dat ik sowieso al honger hebt, maakt dat ik gewoon de eerste trein/vliegtuig/whatever wil nemen naar Londen om daar te gaan middageten. En avondeten.

  28/04/2015 at 13:03 Reply
 • kellysteenlandt

  Hartjes voor Jamie en the Hummingbird Bakery. Van die laatste heb ik trouwens een kookboek… Nu maak ik die cupcakes gewoon thuis (lees: wij eten gewoon die crème van op de cupcakes uit de pot..).
  De rest noteer ik voor mijn volgend bezoek!

  ps: het voorlaatste zinnetje wordt mijn nieuwe slagzin!

  03/05/2015 at 11:06 Reply
 • Tips voor Londen aan de hand van anderen hun tips voor Londen – gerhilde maakt

  […] gaf ook tips om te gaan eten, maar die hebben we niet […]

  23/03/2017 at 06:43 Reply
 • Leave a Reply