De Tweedehandsbeurs van de Gezinsbond stelde niet teleur

21/11/2015

In Eeklo hadden we onlangs de Tweedehandsbeurs van de Gezinsbond. De namiddag na onze babyboom trokken we richting College O.L.V. Ten Doorn, waar we een refter vol babygerief aantroffen. Het heeft iets weg van een rommelmarkt, maar dan overzichtelijker en meer georganiseerd. De neuroot in mezelf maakte een rondedansje van contentement. Er is geen nood aan veel grabbelen en in een oogwenk kan je zien of je je aangesproken voelt door een verkoopstafel of niet. Zelf ben ik kieskeurig, dus wanneer dingen gepluisd, afgewassen of er onverzorgd uitzagen liep ik gewoon door. Uiteindelijk waren er een viertal tafels waar ik het een en ander gescoord heb. Wat dan, vraagt ge? Zet u neer en pakt u een koffie, ik toon het u.

Het visjeskleed van Filou & Friends. Zeg nu zelf: hoe schoon is dit niet? De visjes zijn in voor de hand liggende primaire kleuren, wat ervoor zorgt dat het makkelijk zal combineren met een cardigan en een legging of kousenbroek. Zoals je hierboven (foto boven blogpost) kan zien is de kwaliteit en algehele staat perfect. Meer moet dat niet zijn. No brainer. Kopen.

Een Tweedehandsbeurs is wel kleiner dan een rommelmarkt of een Facebookgroepje. Dat zorgt ervoor dat er minder variatie is in de kleren. De paar verkopende ouders met kledij die mij aansprak hielden vaak van dezelfde merken. Deze post kon dus even goed de “Filou & Friends Occasiebeurs” genoemd zijn. Het is dat de mensen met hoofdzakelijk JBC gerief hun kleren in de droogkast steken, of ik had ons in de armoede gewinkeld. Hieronder dus Filou & Friends, in excellente kwaliteit met een übercoole eend. Maatje 0. Ideaal voor de eerste week. Schoon, schattig en niet duur.

Filou and Friends Ducks1 kleinFilou and Friends Ducks2 klein

Links achteraan zie je tetradoeken die ik cadeau kreeg van Mama & Papa MC. Qua kleur gaan die geweldig bij deze outfit en dat heeft mijn dag goed gemaakt. Of ik van plan ben om bij elk tenueke passende doeken/bavetten te hebben? Misschien wel. Misschien niet. Nu was het in elk geval een perfecte match en ik ben soms rap gelukkig met onnozele dingen. De broek is van JBC (jawel, toch, één) en het T-shirtje is er een van Filou & Friends. De mama wist me te vertellen dat dat T-shirt nooit werd gedragen, want het is voor meisjes en zij had een jongen en “ai ai die foute cadeaus toch hé”. Vandaar deze nieuwe spreuk: De ene zijn fout present maakt de ander wel content.

Filou and Friends plus JBC2 kleinFilou and Friends plus JBC klein

Ik ben nogal een schrijftalent hé, ik weet het. Misschien moet ik daar eens iets mee doen, een blog of zoiets. Waarover de volgende Fair Wear Friday zal gaan weet ik nog niet exact. Misschien ga ik eens op zoek naar ecologisch verantwoorde babymerken die geen rib uit mijn lijf kosten. Of geef ik jullie meer uitleg over de Facebookgroepjes. Of handgemaakt. Hebben jullie nog tips voor mij? Tweedehands plekken die ik moet ontdekken? Andere manieren om aan Fair Wear te doen? Gooi het in de comments of doe een roepje via Twitter, Facebook of Instagram.

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Sarah

  De kleren vliegen hier ook nooit in de droogkast en toch zien die er na één wasbeurt gepluisd uit (als er een trofee bestaat voor de slechtste huisvrouw: laat maar komen!). Tips over wat ik fout doe altijd welkom… Dat en die Facebook-groepjes, ben ik ook benieuwd naar!

  21/11/2015 at 20:32 Reply
 • fiekefatjerietjes

  Een duurzaam merk: Maxomorra. Veel felle kleurtjes, maar ik denk misschien té voor jou.
  Van de kwaliteit heb ik geen idee…

  21/11/2015 at 20:54 Reply
 • K.To

  Damn, ik ben zo’n b*tch die haar JBC kleren in de droogkast durft steken 🙁

  30/11/2015 at 16:16 Reply
 • Leave a Reply